Revija Reporter
Slovenija

Gantar Pivčevi očita, da je uničila ugled DeSUS: Prihajalo je do laži, do neetičnega ravnanja, tudi do zavajanja

STA

18. avg. 2020 6:00

Deli na:

Tomaž Gantar

Bobo

Zdravstveni minister Tomaž Gantar je po včerajšnjem sestanku s svetovalno skupino za covid-19 znova pozval Slovence, ki dopustujejo na Hrvaškem, naj se čim prej vrnejo domov. "Smo enotnega mnenja, da bi bila potrebna uvedba karantene za povratnike brez izjem," je dejal v oddaji Odmevi na TVS.

Gantar je zavrnil možnost, da bi karanteno uvedli le za populacijo mlajših: "V veliki večini primerov gre za družine, za kombinacijo mlajših in starejših, in bi zelo diskriminatorno ravnali, če bi samo ene dajali v karanteno," je dejal. Povedal je, da je vprašanje tudi, ali bi takšna rešitev vzdržala pravno.

Prav tako je zanikal možnost selekcije povratnikov s Hrvaške glede na to, iz katere regije prihajajo. Kot je dejal, niso na ta način ravnali pri nobeni državi do sedaj.

Tudi notranji minister Aleš Hojs je za televizijo povedal, da se bo zavzemal za to, da bi karantena veljala za vse povratnike s Hrvaške. Dodal je, da bodo še razmislili, ali bi izjema lahko veljala za lastnike nepremičnin in plovil. "Dejstvo je, da mnogi lastniki nepremičnin in plovil opozarjajo na to, da se zadržujejo zgolj v svojih prostorih," je povedal.

Gantar je komentiral tudi aktualno dogajanje v stranki Desus. Predsednici stranke Aleksandri Pivec je očital, da je nekajkrat ravnala napačno, kot je dejal, je "prihajalo do laži, do neetičnega ravnanja, tudi do zavajanja". S tem je po njegovih besedah začel močno upadati ugled stranke in njene predsednice.

Kot je dejal, je stranka v enaki situaciji kot ob izgubi podpore Karla Erjavca. "Tu ne gre za mojo osebno zamero, še manj za ambicijo. Gre pač za stališče članov. Jaz, čeprav sem predsednik sveta stranke, bom skušal samo postopek zakonito peljati," je dejal Gantar.