sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Gantar bo danes Erjavcu predal posle na zdravstvenem ministrstvu

Deli na:
Gantar bo danes Erjavcu predal posle na zdravstvenem ministrstvu

Foto: Bobo

Tomaž Gantar, ki je konec novembra odstopil z mesta ministra za zdravje, bo danes predal posle svojemu začasnemu nasledniku na tem mestu, zunanjemu ministru Karlu Erjavcu.  

Najverjetneje so najbolj pereče trenutne zadeve na ministrstvu pogodbe okoli investicij, kot so gradnje urgentnih centrov po državi.

Verjetno bo Gantar svojemu nasledniku tudi predal gradivo, ki so ga na ministrstvu pripravili v okviru dela na zdravstveni reformi. Podobno so predajali svoje osnutke zakonov reforme že njegovi predhodniki na tem mestu, saj reforma do sedaj še ni bila sprejeta. Prav zaradi nasprotovanj okoli reforme v koaliciji je Gantar tudi odstopil z ministrskega mesta.

Po odstopu ministra Stanka Stepišnika pa bo primopredaja na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo predvidoma potekala v drugi polovici tedna. Finančni minister Uroš Čufer, ki bo začasno prevzel gospodarski resor, je namreč danes in v torek odsoten, so pojasnili na gospodarskem ministrstvu.

Poslanci so se z odstopoma Gantarja in Stepišnika seznanili 29. novembra. Premierka Alenka Bratušek je odločitev, da bo začasno vodenje resorjev zaupala Erjavcu in Čuferju, ministrski ekipi sporočila na četrtkovi seji vlade. Dan pozneje je o tem obvestila še državni zbor, ki se bo z njeno odločitvijo seznanil v sredo.

Erjavec in Čufer bosta resorja lahko vodila največ tri mesece, a nova ministra naj bi bila imenovana že prej. Bratuškova je nedavno zagotovila, da nameravajo koalicijsko pogodbo dopolniti kmalu po novem letu. V stranki DeSUS, ki jo vodi Erjavec, namreč predlogov za ministre ne bodo podprli, dokler ne bo dogovora tako o rekonstrukciji vlade kot o novi koalicijski pogodbi.