zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

France Cukjati: Staro omrežje ohranja vpliv v gospodarstvu, medijih in pravosodju

Deli na:
France Cukjati: Staro omrežje ohranja vpliv v gospodarstvu, medijih in pravosodju

„Staro omrežje pod krinko nacionalnega interesa ohranja vpliv v gospodarstvu, medijih in pravosodju,“ je danes pred vrhovnim sodiščem dejal France Cukjati.

„Slovenija se postavlja ob bok nedemokratičnim državam sveta, kjer vrednote držav zahodnocivilizacijskega kroga niso spoštovane in ne zasedajo pomembnega mesta v politični kulturi držav,“ pravijo v Odboru 2014, ki vsak dan pred vrhovnim sodiščem organizira proteste. Sicer mineva že 94. dan, odkar je prvak največje opozicijske stranke Janez Janša, žrtev politično montiranega procesa, po krivici zaprt, poudarjajo.

„Na podlagi 2. člena Ustave Republike Slovenije naj bi bila Slovenija pravna in socialna država. Spoštovanje Ustave v praksi pa je pod velikim vprašajem, saj je Janez Janša že 94. dan v nepravičnem zaporu, ker naj bi na neugotovljenem kraju, ob neugotovljenem času, na neugotovljen način prejel obljubo nagrade. Nepravična obsodba na podlagi indicev ne poraja polemik samo doma, ampak tudi v mednarodni skupnosti, kar posledično vpliva na veliko zmanjšanje ugleda Slovenije kot pravne in demokratične države. V normalni pravni državi na taki podlagi ne bi smelo priti niti do obtožbe, kaj šele do obsodbe. Zelo zaskrbljujoče pa je tudi dejstvo, da v slovensko pravosodje zaupa vedno manj državljank in državljanov Republike Slovenije,“ menijo v Odboru 2014.

Danes so zbrane nagovorili Boris Golec, Branko Šumenjak in France Cukjati.

Branko Šumenjak je dejal, da je na pohodu teza Milana Kučana o diskreditaciji in nato likvidaciji. Vprašal se je, koliko časa bodo to še trpeli. Poleg tega so na podlagi indicev sodila samo inkvizicijska sodišča.

Boris Golec je poudaril, da je pravosodje sram, ko protestniki vztrajajo pred sodiščem.

France Cukjati je dejal: „Staro omrežje pod krinko nacionalnega interesa ohranja vpliv v gospodarstvu, medijih in pravosodju.“ Po njegovo staro tranzicijsko omrežje ne more premagati svojih političnih nasprotnikov brez zlorabe državnih organov in medijev.