stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Franc Riemer toži NLB za 10 milijonov evrov

Deli na:
Franc Riemer toži NLB za 10 milijonov evrov

Foto: Bobo

Podjetnik Franc Riemer, ki so ga preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) ovadili zaradi milijonskega oškodovanja NLB, banko toži za 10 milijonov evrov, je poročal POP TV. Riemer banki očita, da bi se lahko poplačala pri prodaji rudnika v Črni gori, kjer je imela hipoteko za njegovo posojilo.

Ovadeni podjetnik je leta 2009 pri sklenitvi in izvajanju posojilne pogodbe z eno od večjih slovenskih bank preslepil uslužbence banke glede vrednosti premičnine, ki jo je zastavil v zavarovanje posojila, so septembra zapisali na Generalni policijski upravi.

Po sklenitvi posojilne pogodbe družba prejetega denarja ni vrnila. Uslužbenci banke so pri poskusu unovčenja zavarovanja s prodajo zastavljene premičnine ugotovili, da ima le ta neznatno vrednost, zaradi česar je banka oškodovana za okoli štiri milijone evrov. Šlo naj bi za domnevno ponarejeno umetniško sliko.


Riemerja je zaradi sedem milijonov evrov dolga najprej ovadila NLB, nato pa so ga obiskali kriminalisti NPU, ki so ga po končani preiskavi zaradi poslovne goljufije tudi kazensko ovadili, je poročal POP TV. Riemer pa sedaj v tožbi banki očita, da bi se lahko poplačala pri prodaji rudnika cinka in svinca v Črni gori, kjer je imela hipoteko za njegov sedem milijonov evrov vredno posojilo.

Riemer je za POP TV povedal, da so se leta 2009 dogovorili, da se v primeru prodaje rudnika najprej poplačajo vsa posojila banke, ostalo pa se razdeli med partnerje. Dejal je, da so ga obšli, zaradi česar je ostal dolžan banki. Po poročanju televizije je pojasnil, da je iz rudnika izstopil kot lastnik, ker so ga v to prisilili njegovi poslovni partnerji, nato pa rudnik prodali za več deset milijonov evrov. Banka je po Riemerjevih besedah prodajo pustila kljub hipoteki.

Kredit je Riemer kasneje zavaroval še z umetniško sliko, ki naj bi bila vredna več kot osem milijonov evrov. Za televizijo je dejal, da se s sliko ni okoristil. V NLB pa zaradi interesa preiskave navedb in tožb zoper banko ne komentirajo, je še poročal POP TV.