tanja žagar miki šarac Odkrito.si

Tanja Žagar se je zaradi sina odpovedala denarju

noemi_bar Svet24.si

Šok in preobrat v Baru: kaj se dogaja z Noemi?

hello-love-desktop1920x1200-sept Petisvet.si

Astro nasveti: od 15.10. do 21.10.2018

Jure Leben Svet24.si

Minister Leben: Slovenija je na robu ekološke ...

donald trump, melania knavs Svet24.si

VIDEO: Melania leta 1999: Bila bom kot Jackie ...

Lina Kuduzović Najstnica.si

Lina Kuduzović izdala svoj prvi singl in ...

jonatan haller pereira Njena.si

'Ljubezenski interes' Nike Zorjan srečo iskal na ...

Slovenija

Franc Bogovič: SLS ni satelit koga drugega

Deli na:
Franc Bogovič: SLS ni satelit koga drugega

Foto: arhiv Franca Bogoviča - Franc Bogovič

»Zadnji teden je bilo večkrat poudarjeno, da nam je konsolidacija uspela in da smo se iz lastnih napak nekaj naučili,« pravi o nedavnem kongresu Franc Bogovič, podpredsednik SLS, ki je stranko vodil pred izpadom iz državnega zbora.

Pričakuje, da se bo stranka po lokalnih volitvah okrepila še s stranko Franca Kanglerja, katerega podpira za župana Maribora. Prav tako želi, da se nadaljuje sodelovanje s programsko sorodnima strankama NSI in SDS na ravni suverenih strank ter zanika, da bi bila SLS satelitska stranka koga drugega. Smiselno se mu zdi, da bi SLS in NSI vnovič nastopili s skupno listo na evropskih volitvah prihodnje leto. Pogovarjali smo se tudi o njegovem delu v Evropskem parlamentu,  o poročilu zoper madžarskega premierja Viktorja Orbana, o prihodnjem političnem zemljevidu Evropskega parlamenta, o brexitu in širitvi EU na Zahodni Balkan.

Na kongresu SLS ste za novega predsednika izvolili Marjana Podobnika, vi pa ste postali podpredsednik stranke. Ali lahko SLS v parlament popeljejo le znani, preizkušeni ljudje?

V vodstvu imamo tudi nekaj novih imen. Izvolili smo še podpredsednika Modesta Motalna, 29-letnika iz Slovenske Bistrice, ki je bil tretji najuspešnejši kandidat SLS na državnozborskih volitvah, podpredsednica Suzana Lara Krause je prav tako novi obraz, čeprav je bila kandidatka za predsednico države na lanskih volitvah. Tudi sicer imamo v organih stranke precej ljudi, ki nimajo zgolj izkušenj iz preteklosti, ampak danes aktivno ustvarjajo lokalno politiko, imajo ambicije tudi za državno raven in so zagotovo predstavniki mlajše generacije.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Bogovič spregovori o prenovi SLS in o pričakovanju, da se bo po lokalnih volitvah združila s Kanglerjevo NLS; meni, da bi ob uvrstitvi SLS v parlament lahko sestavili vlado s precej boljšim gospodarskim in socialnim načrtom, kot ga ima Šarčeva koalicija; pove, kakšno mnenje ima o madžarskem premierju Viktorju Orbanu; opozarja, da brexit še ni dokončno dejstvo; se zavzame za evropeizacijo Balkana; spregovori o morebitnem skupnem nastopu SLS in NSi na evropskih volitvah.