Revija Reporter
Slovenija

Fotozgodba: Razdejanje v Medvodah, blato, drevesa, ujeti avtomobil v poplavljenem podvozu pod železnico (FOTO)

Igor Kršinar
1 6.604

5. avg. 2023 17:01 Osveženo: 18:18 / 05. 8. 2023

Deli na:

Razdejanje po neurju v Medvodah

Igor Kršinar

Včeraj smo gledali grozljive prizore iz Medvod, katerih središče sta poplavili deroči reki Sava in Sora, toda že popoldne se je voda umaknila, za njo pa je ostalo blato, polomljene veje in razdejanje.

Občinska stavba in knjižnica sta obdani z blatom, prav tako bližnji nakupovalni center Mercator, ki je zaprt. Tudi nogometni stadion je razdejan in blaten. Delavci čistijo okolico, gasilci so v pripravljenosti. Tudi policisti čistijo blato po poplavi pred njihovo stavbo.

Prizorišče si je ogledal tudi župan Nejc Smole, ki nam je ob tem povedal, da je bilo včeraj v občinski stavbi pol metra vode, medtem ko se je voda pri knjižnici ustavila tik pred vrati, zato ni poškodovana. Materialne škode je ogromno, nekaj stanovalcev je moralo zapustiti stanovanja, na srečo vsaj ni bilo človeških žrtev.

Glavni most čez Soro, ki je bil včeraj nekaj ur zaprt, je spet vozen. Zato pa ni možen prehod po starem mostu čez Soro pred občino, medtem ko je kolesarska brv Medvoški lok spet odprta, toda kot je videti, je danes ni prečkal še noben kolesar. Žal je Sava odnesla leseno brv med Mednom in Vikrčami.

Še vedno je zaprta tudi povezava med Medvodami in Goričanami, saj je poplava povsem razdejala podvoz pod železniško progo. V vodi v podvozu je še vedno ujet kombi, cesta je razrita, Sora je nanesla polno blata in peska. Ogromno škodo je reka naredila tudi v Goričanah, kjer je odplaknila polovico ceste proti Sori, popolnoma pa je tudi razdejala bližnje sprehajališče, od katerega je ostalo zelo malo.