državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Fištravec posluša le svoje svetovalce, zato še koalicije ne potrebuje

Deli na:
Fištravec posluša le svoje svetovalce, zato še koalicije ne potrebuje

Foto: Bobo

Na potezo mariborskega župana Andreja Fištravca, ko je sprejel sklep o enostranski razpustitvi oblastne koalicije v mestnem parlamentu, so se s sporočilom za javnost odzvali tudi v Novi ljudski stranki.

V njem so zapisali, da je ta poteza  župana Mestne občine Maribor dr. Andreja Fištravca samo še enkrat potrdilo to, na kar v Novi ljudski stranki opozarjajo že od vsega začetka. Fištravec na občini pelje igro, s katero se več skoraj nihče izmed mestnih svetnikov ne more strinjati. »V preteklosti smo že bili priča nesoglasjem znotraj njegove svetniške skupine, za katere vsi dobro vemo kako so se končali.

Najbrž so ravno argumenti zaradi katerih so določeni posamezniki zapustili županovo svetniško skupino, marsikomu odprli oči. Ampak za to je na žalost pač bil potreben čas. Ni pomagalo, predvsem pa nihče nas ni slišal, ko smo na nepravilnosti opozarjali opozicijski svetniki. Očitno je bilo potrebno, da na nepravilnosti opozori nekdo izmed "njihovih", šele sedaj je namreč marsikdo iz koalicijskih vrst prenehal z zakrivanjem očmi pred realnim stanjem.«

Razpustitev koalicije po mnenju NLS kaže na Fištravčevo nekredibilnost in nesposobnost, saj vedno išče krivca drugje in ne pri sebi in svojih najtesnejših sodelavcih. Zatoi; »Prav bi bilo, da bi odstopil, saj je več kot očitno, da ni sposoben vodenja. V času županovanja župana Fištravca Maribor nenehno nazaduje, izdelane nima niti osnovne vizije razvoja mesta.

Do sedaj ni uresničil niti ene izmed obljub, danih v času županske kampanje. Od njegovega županovanja ima koristi zgolj njegova ekipa, kar se kaže v pregrešno dragih »turističnih«  potovanjih, katerih se udeležujejo nekompetentne osebe ( tajnica, osebna asistentka, župan v senci ipd ), rezultatov pa ni, medtem ko zmanjkuje sredstev za socialne transferje. Pravijo, da nikoli ni prepozno, a v tem primeru se močno bojimo, da je prepozno. Pa ne za razpustitev mestnega sveta, ker vsebinsko ta poteza ne spremeni ničesar ali pa bore malo. 

Če bi župan že včeraj odstopil s funkcije, za katero se je izkazalo, da ji ni kos, bi bilo prepozno. Preveč je že imel časa za spoznavanje delovanja županskega položaja oziroma učenja, s čemer se je na začetku mandata rad pohvalil. Preveč je priložnosti, ki jih je Maribor zaradi takšnega županovanja izgubil, še najbolj izmed vsega pa je zaskrbljujoče dejstvo, da občina nima denarja, javna podjetja se finančno izčrpavajo in Maribor oziroma njegovo gospodarstvo bosta potrebovala veliko časa, da si bosta opomogla. »

Svetniška skupina Nova ljudska stranka je zmeraj podpirala dobre projekte, četudi jih je predlagal župan. Res pa je, da so dokumenti kot so Rad imam Maribor ali Trajnostna urbana strategija zgolj besede, ki bodo najbrž ostale samo zapisane na teh straneh. V Mariboru so prvotno pomembni vsi projekti, ki bi zmanjšali tukajšnjo socialno stisko in ki bi Maribor pripeljali do novih delovnih mest.

»Zato si želimo čimprejšnje rešitve za Mariborsko knjižnico, kopališče Pristan in Mariborski otok… Dobrih projektov je še veliko, a bi jih bilo nerealno preveč našteti. Osnovni problem županove ekipe je ta, da ima veliko idej, nekatere so morda celo dobre in bi se lahko realizirale, ampak jih enostavno niso sposobni realizirati. Glede na to, da župan v mestnem svetu že dalj časa nima koalicije, ki bi imela večino, razpustitev koalicije kaže zgolj na to, da želi svojo nesposobnost in nesposobnost svoje ekipe prevaliti na opozicijske svetnike.

»Pot, ki jo je ubral aktualni župan definitivno pelje Maribor pod tiste črne oblake, ki jih je takoj ob koncu lokalnih volitev 2014, napovedal bivši mariborski župan Franc Kangler, so v sporočilu za javnost zapisali v NLS.