pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Fiasko na Rdečem križu s hotelom Arija

Deli na:
Fiasko na Rdečem križu s hotelom Arija

Foto: Bobo

Polom Boruta Miklavčiča je bila tudi gradnja hotela Arija v sklopu mladinskega zdravilišča in letovišča Rdečega križa Slovenije na Debelem rtiču.

Ker Rdeči križ ni zgradil predvidenih zmogljivosti hotela, je prejel 447 tisoč evrov manj evropskih sredstev od načrtovanih. Pol milijona pa po poročanju portala podcrto.si RKS zaradi slabe finančne konstrukcije ni uspelo črpati.

Od načrtovanih 3,54 milijona javnih sredstev jih je RKS prejel le 2,53 milijona, razlika 1,26 milijona evrov je okoli petine letnega proračuna te humanitarne organizacije.

Pogodbo z Vegradom za graditev hotela, vredno 7,5 milijona evrov, je leta 2008 podpisal Borut Miklavčič kot predsednik RKS. Njegov naslednik Franc Košir je priznal, da finančna konstrukcija pri gradnji tega hotela ni bila dobro pripravljena, zato so morali zato vzeti kredit.

Govorili smo z nekdanjim generalnim sekretarjem RKS Srečkom Zajcem, ki se je od tega položaja poslovil kmalu po tem, ko je leta 2007 Miklavčič postal predsednik. »Nisva se ujela, odsvetoval sem mu gradnjo hotela, saj je šlo za nepotrebno investicijo, račun se ni izšel,« pravi Zajc.

V zvezi z agresivnim nastopom Miklavčiča je dejal le to, da ima specifičen stil, očitno je imel takšno šolo. Imela sta nasprotne poglede, kaj se spodobi in kaj ne za humanitarno organizacijo, tedanji predsednik RKS si je želel, da bi šel Zajc čim prej stran.