vročina, moški, park Svet24.si

Po ohladitvi nas čaka prvi vročinski val

robert tomazin Svet24.si

Janševi politični nastavljenci že izgubljajo ...

piarovci lobisti-2 Necenzurirano

To so zmagovalci Janševega pohoda na medije in ...

branko grims Reporter.si

Sramota, kaj počne Branko Grims: na twitterju ...

doncic Ekipa24.si

Auč, naravnost v ... Curry Dončiću pokazal, ...

blaz svab Njena.si

Kakšen avto ima Modrijan Blaž Švab?

cristiano georgina 22 Ekipa24.si

Uh, kako je seksi! Ronaldova zaročenka po smrti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

"Farizejski" Radio Ognjišče razkuril Šarca: pred mikrofon radia smejo le stranke, ki niso v konfliktu z naukom Katoliške cerkve?

Deli na:
"Farizejski" Radio Ognjišče razkuril Šarca: pred mikrofon radia smejo le stranke, ki niso v konfliktu z naukom Katoliške cerkve?

Fotografija je simbolična. - Foto: Bobo

Na Radio Ognjišče bodo pred volitvami predstavljali le stranke, "ki v svojih programih in nastopih ne nasprotujejo (neposredno ali posredno) nauku Katoliške cerkve in z njim povezanih krščanskih vrednot." Tako so zapisali v dopisu strankam in jim obenem poslali vprašalnik, ki naj bi pokazal njihovo uravnanost s cerkvenimi nauki.

"Gre za neverjetno škandalozno izključevalno uredniško politiko medija, ki bi moral služiti nauku sodelovanja, sobivanja in zagotavljanja enakih standardov in možnosti za vse, verujoče in neverujoče," so v LMŠ komentirali odločitev radia.

Opozarjajo, da "medij, ki ima s strani države podeljeno koncesijo za delovanje – Radio Ognjišče, že vnaprej izključuje možnost pogovora s političnimi akterji, ki se ne strinjajo z naukom katoliške cerkve."

LMŠ od vodstva slovenske Cerkve zahteva, da se opredeli do take uredniške politike, ki po mnenju stranke "ni v duhu krščanstva, temveč je farizejska" in v nasprotju z vsem, kar zagovarja papež Frančišek.

Objavljamo vprašanja, ki jih je Radio Ognjišče poslal strankam.

1. Kakšno je stališče vaše stranke do vloge verskih skupnosti, zlasti na področju šolstva in sociale?

2. Evropa je v demografski zimi. Za kakšno politiko si boste prizadevali v parlamentu na področju rodnosti? Kako bi konkretno podprli ženske, ki se soočijo z nepričakovano oz. neželeno nosečnostjo?3. Ali bi vaša stranka v parlamentu podprla izenačitev zakonske zveze med možem in ženo z drugimi oblikami zvez dveh oseb? S kakšnimi politikami bi vaša stranka zaščitila družino?

4. Bi vaša stranka v parlamentu podprla uzakonitev samomora z medicinsko pomočjo oziroma evtanazijo? Kakšne ukrepe predlagate, da starejši sploh ne bodo razmišljali o končanju življenja na tak način?

5. Kako si bo vaša stranka prizadevala za spravo v družbi, ki je razdeljena zaradi dogodkov polpretekle zgodovine in zdaj tudi zaradi epidemije?

6. V kakšno koalicijo po volitvah bi vstopili? Ali bi katero stranko izključili iz pogajanj?

7. Kakšno je stališče vaše stranke do migracijskega vprašanja? Ali bi morala biti po vašem mnenju Evropa in Slovenija odprti za vse migrante, ki želijo priti k nam?