klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Jure Godler Revija Stop

Godler in Prevc skupaj v stand-up?

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zakaj Falcon ni mogel po zdrave Slovence s križarke

Deli na:
Zakaj Falcon ni mogel po zdrave Slovence s križarke

Pristojni o Falconu sploh niso razmišljali, saj je na remontu. - Foto: Primož Lavre

V soboto malo po deseti uri zvečer so iz Nemčije pripeljali dva slovenska državljana, ki sta bila ujeta na križarki Diamant Princes.

Na križarki je bilo sicer šest Slovencev. Pri tokratnem povratku se je dvema potnikoma iz Slovenije pridružil še Hrvat. Lahko so odleteli v domovino, ker niso kazali nobenih znakov na okužbo s korona virusom in so povsem zdravi. Potniki so leteli na najetem komercialnem letu, ki je stal okoli 20 tisoč evrov, pri čemer ima Slovenija za prevoz ranjencev in bolnikov, ter organov na voljo tudi zloglasnega vladnega Falcona.

Resno smo se vprašali zakaj so leteli z nemškim prevoznikom, če bi kot rečeno lahko šlo po njih letalo, ki ga tako in tako plačujemo državljani. Poklicati je bilo treba nekaj ljudi, da smo izvedeli pravi razlog.

Da letijo z nemškim prevoznikom, je odločilo ministrstvo za zunanje zadeve pod vodstvom Mira Cerarja, in ministrstvo za zdravje, ki ga še vedno vodi minister Aleš Šebeder ter strokovne službe.

Vsekakor nenavadna odločitev, a če vzamemo v ozir, da se hudo bolne otroke vozi na preiskave in posege v tujino celo 10 in več ur po cesti z rešilcem je odločitev, da zdravi potujejo z nemško najeto družbo še nekako smiselna. Pri čemer smo na koncu izvedeli, da pristojni o Falconu sploh niso razmišljali, saj je na remontu.