knight-4698269_1920 Dobra karma

Tarot napoved: pazite, da vas strah pred izgubo ...

4_tanja žagar mama Svet24.si

»Najbolj si želim, da bi šla z očetom mamo ...

naslovka I-bavcar-IB2 Reporter.si

Igor Bavčar ekskluzivno v intervjuju trideset let...

roter kucan dimnik-pl Svet24.si

(Ne)vidne sledi dinastije lobista Boža Dimnika: ...

20200330-00997929 Necenzurirano

Kdo vse svetuje Gantarju v boju proti COVID-19

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

2_miha novak Njena.si

Čuk Miha s partneričino hčerko navdušuje na ...

Slovenija

Zakaj Falcon ni mogel po zdrave Slovence s križarke

Deli na:
Zakaj Falcon ni mogel po zdrave Slovence s križarke

Pristojni o Falconu sploh niso razmišljali, saj je na remontu. - Foto: Primož Lavre

V soboto malo po deseti uri zvečer so iz Nemčije pripeljali dva slovenska državljana, ki sta bila ujeta na križarki Diamant Princes.

Na križarki je bilo sicer šest Slovencev. Pri tokratnem povratku se je dvema potnikoma iz Slovenije pridružil še Hrvat. Lahko so odleteli v domovino, ker niso kazali nobenih znakov na okužbo s korona virusom in so povsem zdravi. Potniki so leteli na najetem komercialnem letu, ki je stal okoli 20 tisoč evrov, pri čemer ima Slovenija za prevoz ranjencev in bolnikov, ter organov na voljo tudi zloglasnega vladnega Falcona.

Resno smo se vprašali zakaj so leteli z nemškim prevoznikom, če bi kot rečeno lahko šlo po njih letalo, ki ga tako in tako plačujemo državljani. Poklicati je bilo treba nekaj ljudi, da smo izvedeli pravi razlog.

Da letijo z nemškim prevoznikom, je odločilo ministrstvo za zunanje zadeve pod vodstvom Mira Cerarja, in ministrstvo za zdravje, ki ga še vedno vodi minister Aleš Šebeder ter strokovne službe.

Vsekakor nenavadna odločitev, a če vzamemo v ozir, da se hudo bolne otroke vozi na preiskave in posege v tujino celo 10 in več ur po cesti z rešilcem je odločitev, da zdravi potujejo z nemško najeto družbo še nekako smiselna. Pri čemer smo na koncu izvedeli, da pristojni o Falconu sploh niso razmišljali, saj je na remontu.

loading...
Loading...