mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Križi in težave evropskih poslancev po stečaju Adrie Airways: v Bruselj letijo iz Zagreba, nazaj pa prek Dunaja oziroma Varšave

Deli na:
Križi in težave evropskih poslancev po stečaju Adrie Airways: v Bruselj letijo iz Zagreba, nazaj pa prek Dunaja oziroma Varšave

Tako Novakova kot Joveva sta že rezervirali letalske vozovnice pri letalski družbi Brussels Airlines, ki bo iz Ljubljane v Bruselj začela leteti 4. novembra - Foto: Primož Lavre

Stečaj letalske družbe Adria Airways je podaljšal potovanje slovenskim poslancev Evropskem parlamenta, ki zdaj v Bruselj potujejo večinoma iz Zagreba ali drugih letališč.

Evropska poslanka Ljudmila Novak (NSI/ELS) se bo jutri v Bruselj odpravila z letališča v Zagrebu, kjer ima let ob 9. uri. Do letališča pa bo jo bo nekdo peljal z avtomobilom. Seveda je pri vožnjah v Zagreb treba upoštevati poleg zastojev na slovenskih cestah tudi možnost gneče na mejnem prehodu, saj je med Slovenija in Hrvaško schengenska meja.

Z Zagreba je letela v Bruselj že prejšnji teden, vendar je takrat imela let že ob 6.50 uri, tako da je morala od doma kreniti že ob štirih zjutraj. Ker pa nazaj ni dobila letalske vozovnice za Zagreb, je letela na Dunaj, od tam pa v Gradec, kamor jo je nekdo prišel iskati z avtomobilom.

Novakova pravi, da so se nekateri iz Bruslja vračali celo preko Benetk, tako da so v Slovenijo prispeli šele ob dveh ponoči.

Irena Joveva, poslanka LMŠ/Prenovimo Evropo, je zaradi stečaja Adrie Airways prav tako potovala v veliko evropskih držav. Prejšnji teden je iz Ljubljane letela v Amsterdam, od tam pa z vlakom v Bruselj, nazaj pa je letela v Varšavo in od nato v Ljubljano.

Prav v času našega klica se je s kombijem Go Opti odpravljala na letališče v Zagreb, od koder bo letela v Frankfurt, kjer bodo imeli sestanek politične skupine Prenovimo Evropo (bivša ALDE).

Letalska vozovnica za Bruselj stane 50 evrov, medtem ko je Adria Airways za ta let računala od 400 do 500 evrov (čez teden) oziroma 200 do 300 evrov (čez vikend).

Naslednji teden bo na zasedanje Evropskega parlamenta v Strasbourgu potovala iz Ljubljane v Pariz in nato z vlakom v Strasbourg. Tudi v Bruselj je že potovala preko Pariza, ko se je udeležila finala v odbojki, nato pa je pot v Bruselj nadaljevala z vlakom.

Za druge poslance pravi, da večinoma potujejo preko Zagreba, sama običajno potuje skupaj s Klemnom Grošljem, ki je prav tako evropski poslanec LMŠ/Prenovimo Evropo.

Tako Novakova kot Joveva sta že rezervirali letalske vozovnice pri letalski družbi Brussels Airlines, ki bo iz Ljubljane v Bruselj začela leteti 4. novembra. Rezervacije letalskih vozovnic sta opravili preko agencije v Evropskem parlamentu.

Ker pa bodo leti v Bruselj šele popoldne, bosta morali odpotovati dan prej, torej ob ponedeljkih, medtem ko za nazaj ni problemov, saj bodo leti iz Bruslja v Ljubljano proti večeru.

Letalska vozovnica za Bruselj stane 50 evrov, medtem ko je Adria Airways za ta let računala od 400 do 500 evrov (čez teden) oziroma 200 do 300 evrov (čez vikend).

Kot pravi Novakova, bi bila vesela, če bi imeli več letalskih linij v Bruselj, zato upa, da bo kakšno jutranjo linijo prevzela še kakšna druga tuja letalska družba.