bikoborbe Svet24.si

Biki v Kolumbiji si lahko oddahnejo, konec je ...

duši Svet24.si

Jasni znaki, da je nekdo iz vaše dušne skupnosti

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

Janez Janša Reporter.si

Janez Janša že prejema starostno pokojnino. ...

bauer Ekipa24.si

Kakšna svinjarija! Slovenski športni as žrtev ...

Govori se, da se ne bo vrnila v javnost do leta 2025 Odkrito.si

Kate Middleton - tehtala naj bi le 39 kg …

doncic edwards Ekipa24.si

Velika drama v Dallasu tokrat z nesrečnim koncem ...

Slovenija

Križi in težave evropskih poslancev po stečaju Adrie Airways: v Bruselj letijo iz Zagreba, nazaj pa prek Dunaja oziroma Varšave

Deli na:
Križi in težave evropskih poslancev po stečaju Adrie Airways: v Bruselj letijo iz Zagreba, nazaj pa prek Dunaja oziroma Varšave

Tako Novakova kot Joveva sta že rezervirali letalske vozovnice pri letalski družbi Brussels Airlines, ki bo iz Ljubljane v Bruselj začela leteti 4. novembra - Foto: Primož Lavre

Stečaj letalske družbe Adria Airways je podaljšal potovanje slovenskim poslancev Evropskem parlamenta, ki zdaj v Bruselj potujejo večinoma iz Zagreba ali drugih letališč.

Evropska poslanka Ljudmila Novak (NSI/ELS) se bo jutri v Bruselj odpravila z letališča v Zagrebu, kjer ima let ob 9. uri. Do letališča pa bo jo bo nekdo peljal z avtomobilom. Seveda je pri vožnjah v Zagreb treba upoštevati poleg zastojev na slovenskih cestah tudi možnost gneče na mejnem prehodu, saj je med Slovenija in Hrvaško schengenska meja.

Z Zagreba je letela v Bruselj že prejšnji teden, vendar je takrat imela let že ob 6.50 uri, tako da je morala od doma kreniti že ob štirih zjutraj. Ker pa nazaj ni dobila letalske vozovnice za Zagreb, je letela na Dunaj, od tam pa v Gradec, kamor jo je nekdo prišel iskati z avtomobilom.

Novakova pravi, da so se nekateri iz Bruslja vračali celo preko Benetk, tako da so v Slovenijo prispeli šele ob dveh ponoči.

Irena Joveva, poslanka LMŠ/Prenovimo Evropo, je zaradi stečaja Adrie Airways prav tako potovala v veliko evropskih držav. Prejšnji teden je iz Ljubljane letela v Amsterdam, od tam pa z vlakom v Bruselj, nazaj pa je letela v Varšavo in od nato v Ljubljano.

Prav v času našega klica se je s kombijem Go Opti odpravljala na letališče v Zagreb, od koder bo letela v Frankfurt, kjer bodo imeli sestanek politične skupine Prenovimo Evropo (bivša ALDE).

Letalska vozovnica za Bruselj stane 50 evrov, medtem ko je Adria Airways za ta let računala od 400 do 500 evrov (čez teden) oziroma 200 do 300 evrov (čez vikend).

Naslednji teden bo na zasedanje Evropskega parlamenta v Strasbourgu potovala iz Ljubljane v Pariz in nato z vlakom v Strasbourg. Tudi v Bruselj je že potovala preko Pariza, ko se je udeležila finala v odbojki, nato pa je pot v Bruselj nadaljevala z vlakom.

Za druge poslance pravi, da večinoma potujejo preko Zagreba, sama običajno potuje skupaj s Klemnom Grošljem, ki je prav tako evropski poslanec LMŠ/Prenovimo Evropo.

Tako Novakova kot Joveva sta že rezervirali letalske vozovnice pri letalski družbi Brussels Airlines, ki bo iz Ljubljane v Bruselj začela leteti 4. novembra. Rezervacije letalskih vozovnic sta opravili preko agencije v Evropskem parlamentu.

Ker pa bodo leti v Bruselj šele popoldne, bosta morali odpotovati dan prej, torej ob ponedeljkih, medtem ko za nazaj ni problemov, saj bodo leti iz Bruslja v Ljubljano proti večeru.

Letalska vozovnica za Bruselj stane 50 evrov, medtem ko je Adria Airways za ta let računala od 400 do 500 evrov (čez teden) oziroma 200 do 300 evrov (čez vikend).

Kot pravi Novakova, bi bila vesela, če bi imeli več letalskih linij v Bruselj, zato upa, da bo kakšno jutranjo linijo prevzela še kakšna druga tuja letalska družba.