Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Alenka Marinič 1 Njena.si

Osebno: Alenka Marinič, kot je javnost ne pozna

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Erjavec Židanovo izjavo označuje za "precej naivno" in pravi: "Počakajmo na jesen."

Deli na:
Erjavec Židanovo izjavo označuje za "precej naivno" in pravi: "Počakajmo na jesen."

Foto: Bobo

Predsednik DeSUS in minister za zunanje zadeve Karl Erjavec je na novinarski konferenci po včerajšnji seji vlade ocenil, da je izjava prvaka SD Dejana Židana, da stranka SD po izstopu Bojana Dobovška iz poslanske skupine SMC ni več pogrešljiva v koaliciji, "precej naivna". "Počakajmo na jesen," je ob tem še nekoliko skrivnostno dejal.

Erjavec je namreč pojasnil le, da je jeseni "lahko stvar povsem drugačna, ker vidimo, kaj se dogaja v nekaterih poslanskih skupinah".

Dobovšek je o svojem odhodu med nepovezane poslance poslansko skupino SMC obvestil v sredo. Koalicija ima še vedno 51 glasov, vendar se je po Dobovškovem odhodu postavilo vprašanje pogrešljivosti najmanjše koalicijske stranke v koaliciji, saj imata SMC in DeSUS skupaj brez nje le 45 glasov, kar ne zagotavlja absolutne večine v DZ. Tako je Židan v izjavi novinarjem ob odhodu s seje vlade dejal, da je SD zdaj tista stranka, ki zagotavlja 46 glasov koalicije in več.

Vodje koalicijskih poslanskih skupin, tudi SD, so se sicer strinjali, da odhod Bojana Dobovška iz poslanske skupine SMC med nepovezane poslance ne šibi koalicijske večine v DZ.

Po izstopu Dobovška se je odprlo tudi vprašanje, ali mu utegne še kdo slediti in ali se utegne oblikovati poslanska skupina nepovezanih poslancev, za kar bi bili potrebni najmanj trije poslanci. Kustec Lipicerjeva je v sredo zagotovila, da podobnih namer po odhodu ni izrazil noben drug poslanec SMC.