sasa lendero 2 Dobra karma

Svojemu nekdanjemu možu je Saša Lendero dala še...

sova, pgd idrija Svet24.si

FOTO: Več dni ujeta na podstrešju, na pomoč ...

marjan sarec pl1 Reporter.si

Šarec o propadu nezaupnice: Očitno so ...

Tonin - montaza Svet24.si

Tonin postavljen na laž, škarpa ob bazenu je ...

2021-03-04 15.18.14 Necenzurirano

Die Presse o "slovenskem bolniku": v Bruslju ...

Ceca Ražnatovič Odkrito.si

Koliko balkanske zvezde zaslužijo z Instagramom?

Lili Žagar Odkrito.si

Nikoli ne uganete, kaj na Švedskem ustvarja Lili ...

Slovenija

Erjavec se bo sestal z uporniškima Simonovičem in Hršakom: bo kdo izključen?

Deli na:
Erjavec se bo sestal z uporniškima Simonovičem in Hršakom: bo kdo izključen?

Karl Erjavec - Foto: Bobo

Teden po neuspešni konstruktivni nezaupnici so razmere v DeSUS vse bolj napete. Danes naj bi po seji poslanske skupine, ki išče pot za uresničevanje programa DeSUS iz opozicije, sledil še pogovor prvaka DeSUS Karla Erjavca s poslancema Ivanom Hršakom in Brankom Simonovičem. Ta je oster do Erjavca, ki naj bi si želel poslančeve izključitve iz DeSUS.

Erjavec je po sestanku vodstva stranke minuli četrtek za ta teden napovedal ločena pogovora s poslancema Hršakom in Simonovičem. Slednja dva sicer predlagata, da bi se pogovorili skupaj, je v ponedeljek Simonovič pojasnil za STA, ki je napoved ločenih pogovorov minuli teden označil za nedemokratične metode.

Po srečanju vodstva stranke je sicer slišati neuradne informacije, da naj bi si Erjavec želel izključitve iz stranke tistih, ki se mu javno postavljajo po robu, tudi Simonoviča. Ta se tudi ni podpisal pod januarski predlog konstruktivne nezaupnice vladi Janeza Janše oziroma kandidature Karla Erjavca za predsednika vlade. Obenem je večkrat poudaril pomen uresničevanja programa DeSUS tudi iz opozicije, a hkrati ocenil, da to v KUL ni možno.

Simonoviča je po njegovih besedah v njegovi dosedanji drži podprl tudi izvršni odbor DeSUS Izola, ki je zasedal v petek. Zaključke odbora o tem, kako bi moral delovati DeSUS po neuspeli konstruktivni nezaupnici, bo Simonovič danes predstavil Erjavcu, ni jih pa razkril javnosti.

Tako je v teh dneh pričakovati odgovor poslancev DeSUS na povabilo Janše k sodelovanju z njegovo vlado, v kateri sicer še vedno dela kmetijski minister Jože Podgoršek, ki je bil v ministrsko ekipo imenovan iz vrst DeSUS. Erjavec je v četrtek zatrdil, da sporazuma z vlado ne bodo podpisali, Simonovič pa ga je spomnil, da so poslanci tisti, ki imajo moč in glasove.

V sredo bo sicer zasedal izvršni odbor DeSUS.

Loading...