tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Erjavec: Janković bo pokopal LDS in Zares, Virant je le »pasja bombica«

Deli na:
Erjavec: Janković bo pokopal LDS in Zares, Virant je le »pasja bombica«

Foto: Arhiv Reporterja

Zoran Janković bo predvsem do konca pokopal LDS in Zares, je o napovedi kandidature ljubljanskega župana na predčasnih volitvah za STA dejal predsednik DeSUS Karl Erjavec. Kot je poudaril, ti dve stranki ob vstopu Jankovićeva "nimata dobrih možnosti, da bi dosegli volilni prag". Kandidaturo Gregorja Viranta pa je Erjavec ocenil za "pasjo bombico".

Predsednika DeSUS Jankovićeva kandidatura ne skrbi. "Upokojenci bodo volili Erjavca, ker je predstavnik neke socialne politike, ne Jankovića, ki je predstavnik kapitala," je poudaril. Bodo pa po njegovih besedah imeli težave v SD, saj nekatere poslanke prehajajo v Jankoviću, nekatere pa tudi v DeSUS.

Kandidatura predsednika Zbora za republiko Gregorja Viranta pa je po njegovih besedah "bolj ena pasja bombica". Kot meni predsednik DeSUS, bo Virant težko sploh zbral 8000 podpisov. Zgodba se mu zdi "neresna" zlasti zato, ker naj bi nagovarjal liberalni del volilnega telesa, pri čemer pa je prav Virant po besedah Erjavca "človek, ki mu je Janez Janša najbolj zaupal" v času njegove vlade. "To vem iz prve roke," je še dejal.
 
DeSUS bo na volitvah nastopil samostojno in tudi kakšnih predvolilnih koalicij ne bodo sklepal. "S kom bomo sodelovali po volitvah, je pa odvisno tudi od volilnega rezultata," je napovedal Erjavec. Kot je poudaril, pa je to povezovanje zelo odvisno od programa, ki ga bodo tisti, ki bodo sestavili vlado, ponudili.