zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Erjavec grozi: Brez zagotovila o pokojninah ne bomo podprli rebalansa

Deli na:
Erjavec grozi: Brez zagotovila o pokojninah ne bomo podprli rebalansa

Foto: Bobo

Prvak DeSUS Karl Erjavec vztraja, da DeSUS ne bo podprla rebalansa proračuna, če ne prejme zagotovila o usklajevanju pokojnin. "Finančni minister Dušan Mramor ne razume, da je koalicijska pogodba zaveza," je Erjavec ocenil pred prihodom premierja Mira Cerarja v DeSUS. Ali se lahko zato zatrese koalicija, pa odgovarja, da to ni njihov problem.

Erjavec pričakuje izpolnitev koalicijske pogodbe, ki pravi, da bodo ob vsaj 2,5-odstotni gospodarski rasti usklajevali pokojnine. Pred srečanjem poslanske skupine DeSUS s Cerarjem je dejal, da v današnjem pogovoru z Mramorjem glede usklajevanja pokojnin nista prišla nikamor. "On ne razume, da je koalicijska pogodba zaveza. On to gleda s finančnega stališča," je dejal Erjavec.

Po njegovih besedah ne gre za razmerje med finančnim ministrom in DeSUS: "Koalicijsko pogodbo smo podpisali s predsednikom SMC in on bo povedal, ali želi, da podpremo proračun. Če bo usklajevanje, ga bomo, če ne, pa ga ne moremo."

Na vprašanje, ali se lahko zato zatrese koalicija, pa Erjavec odgovarja, da to ni njihov problem. "Mi vemo, kaj smo zapisali v koalicijsko pogodbo in pri tem vztrajamo," je dodal. Mramor je namreč Erjavcu povedal le, da usklajevanja pokojnin ne bo, če ne bo denarja. "A mi na take pogoje ne moremo pristati. To naj bi povedal takrat, ko smo podpisovali koalicijsko pogodbo," je dodal.

Mramor tako ni zagotovil, pravi Erjavec, da bi sredstva za usklajevanje pokojnin v prihodnjem januarju zagotovili s proračunom za leto 2016.

Mramor je sicer danes obiskal poslansko skupino NSi, a je bil z odgovori glede zapletov z DeSUS skop. "Kako se bo izšlo z rebalansom, bomo videli pri glasovanju," je dejal novinarjem. Ni pa odgovoril na vprašanje, ali lahko zagotovi usklajevanje pokojnin.