mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Epilog obračuna na Janševem dvorišču

Deli na:
Epilog obračuna na Janševem dvorišču

Po razrešitvi celotnega izvršilnega odbora SDS Velenje so za novo predsednico izvolili profesorico Alenko Gortan. Na sliki s predsednikom SDS Janezom Janšo. - Foto: Robert Fojkar/SDS

Za novo predsednico velenjskega odbora SDS je bila izvoljena profesorica Alenka Gortan, ki jo je njena odstavljena predhodnica Suzana Kavaš lani skušala izključiti iz stranke.

Po razrešitvi celotnega izvršilnega odbora SDS Velenje so v skladu z našimi napovedmi na četrtkovi volilni konferenci za novo predsednico izvolili profesorico Alenko Gortan, zelo dejavno članico v ženski zvezi in na strankarski televiziji Nova24TV.

Bila je tudi med sedmerico članov, ki jih je januarja lani iz stranke izključila takratna predsednica velenjskega odbora Suzana Kavaš, vendar so v centrali stranke sprejeli njihove pritožbe, ki jih je podprlo še 40 članov, med njimi so bili tudi predsednikova žena Urška Bačovnik Janša in njena starša Franc in Marija Bačovnik.

Kavaševa si je namreč drznila izključiti celo njihovega soseda Janeza Podbornika, predsednika KS Šentilj, Tihomirja Mohorja, prav tako doma s Šentilja, častnega predsednika Antona De Costo, dr. Simono Tušar ter zakonca Zdenka in Vando Zajc.

Kavaševa je še naprej ostala predsednica velenjskega odbora, zoper enega od članov, ki jih je hotela izključiti, pa je vložila zasebno tožbo zaradi razžalitve, obrekovanja, žaljive obdolžitve in opravljanja, ker je pred volitvami v državni zbor, na katerih se je Kavaševa potegovala za poslanko, člane izvršilnega odbora velenjske SDS po elektronski pošti obvestil, da zoper njo poteka kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja poslovne goljufije in da zato ni primerna za poslanko, prav tako tudi ne za vodenje velenjskega odbora.

14. marca letos so se v stranki odločili narediti red in so tako razrešili celotni velenjski odbor. V četrtek, 9. julija, so v soglasju z NIJZ in njihovimi priporočili sklicali volilno konferenco in izvolili novo vodstvo, v katerem pa ni več Kavaševe, ki za zdaj še ostaja članica stranke.