lev Dobra karma

8. 8. je galaktični dogodek leta, vpliv bo trajal...

bojana ivanovic 3 Svet24.si

Bojana Ivanović ve, kako je na dnu in kako ...

josip broz tito davorjanka paunovic Reporter.si

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa ...

sezonski-delavci, kmetijstvo Svet24.si

Sezonci pobegnejo v Avstrijo, kjer so tudi bolje ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

tom in jan Njena.si

KMETIJA: Takšen je maček Tom po skoraj enem letu...

Slovenija

Epilog obračuna na Janševem dvorišču

Deli na:
Epilog obračuna na Janševem dvorišču

Po razrešitvi celotnega izvršilnega odbora SDS Velenje so za novo predsednico izvolili profesorico Alenko Gortan. Na sliki s predsednikom SDS Janezom Janšo. - Foto: Robert Fojkar/SDS

Za novo predsednico velenjskega odbora SDS je bila izvoljena profesorica Alenka Gortan, ki jo je njena odstavljena predhodnica Suzana Kavaš lani skušala izključiti iz stranke.

Po razrešitvi celotnega izvršilnega odbora SDS Velenje so v skladu z našimi napovedmi na četrtkovi volilni konferenci za novo predsednico izvolili profesorico Alenko Gortan, zelo dejavno članico v ženski zvezi in na strankarski televiziji Nova24TV.

Bila je tudi med sedmerico članov, ki jih je januarja lani iz stranke izključila takratna predsednica velenjskega odbora Suzana Kavaš, vendar so v centrali stranke sprejeli njihove pritožbe, ki jih je podprlo še 40 članov, med njimi so bili tudi predsednikova žena Urška Bačovnik Janša in njena starša Franc in Marija Bačovnik.

Kavaševa si je namreč drznila izključiti celo njihovega soseda Janeza Podbornika, predsednika KS Šentilj, Tihomirja Mohorja, prav tako doma s Šentilja, častnega predsednika Antona De Costo, dr. Simono Tušar ter zakonca Zdenka in Vando Zajc.

Kavaševa je še naprej ostala predsednica velenjskega odbora, zoper enega od članov, ki jih je hotela izključiti, pa je vložila zasebno tožbo zaradi razžalitve, obrekovanja, žaljive obdolžitve in opravljanja, ker je pred volitvami v državni zbor, na katerih se je Kavaševa potegovala za poslanko, člane izvršilnega odbora velenjske SDS po elektronski pošti obvestil, da zoper njo poteka kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja poslovne goljufije in da zato ni primerna za poslanko, prav tako tudi ne za vodenje velenjskega odbora.

14. marca letos so se v stranki odločili narediti red in so tako razrešili celotni velenjski odbor. V četrtek, 9. julija, so v soglasju z NIJZ in njihovimi priporočili sklicali volilno konferenco in izvolili novo vodstvo, v katerem pa ni več Kavaševe, ki za zdaj še ostaja članica stranke.

Loading...