Revija Reporter
Slovenija

Epilog cerkvenega škandala: Zaljubila se je v župnika, prepovedali so ji v cerkev

Biserka Karneža
1 49.038

23. apr. 2023 20:00

Deli na:

Pregnana vernica iz cerkve Lidija Turk je prepričana, da jo hočejo v Cerkvi razglasiti za neprištevno samo zato, da se ne bi izvedelo za resnico.

Primož Lavre

Od prvega srečanja Lidije Turk z domačim duhovnikom v župniji sv. Nikolaja v Murski Soboti, ki naj bi se razpletlo v ljubezensko afero, je minilo že sedem let, a se nesoglasja med ključnimi akterji vse do danes niso pomirila.

Kaj se je zgodilo na velikonočno soboto med obredom blagoslavljanja jedil, ko je Lidija Turk morala zapustiti cerkev?

Kakšna je njena plat zgodbe in kako je njen pregon iz cerkve opisal prisotni dr. Jože Magdič, priznani psihiater in vernik, ki je Turkovo pospremil iz cerkve na duhovnikov predlog?

Kako je potekalo srečanje med Lidijo Turk, njenim sinom in duhovnikom v župniji? Kakšen je bil odziv murskosoboškega škofa, ko se je Lidija Turk z namenom pogovora z njim oglasila na škofiji?

Kakšno je mnenje dr. Jožeta Magdiča o tem, da je Lidiji Turk na škofovo zahtevo prepovedano obiskovanje cerkvenih obredov?

O problematiki izključitve vernika iz bogoslužnih obredov je za Reporter spregovoril pater dr. Jože Roblek ter moralni teolog dr. Stanislav Slatinek. Kaj vse bi moral pojasniti škof Peter Štumpf?

Kakšen je bil odziv zdravnika Jožefa Kocipra, specialista psihiatrije, ki ima v Radencih zasebno ambulanto in bi bil lahko primeren mediator v sporu?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24