pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Enigma Cerar in njegova ekipa

Deli na:
Enigma Cerar in njegova ekipa

Foto: Primož Lavre

Nebogljeni Miro Cerar preprosto potrebuje več časa, da se o vsem pouči.

Stranka Mira Cerarja ima, to so besede njenega voditelja, namen v jedru spremeniti politiko. Nekdanji finančni minister dr. Janez Šušteršič je v analizi programov strank, ko je napovedal koalicijo SMC z SD in Desusom sklenil: »Po volitvah nas torej čakata zaustavitev pomembnih reform in mučno stopicanje na mestu.« Cerar se hvali s strokovnjaki, novimi ljudmi, a noče povedati, kaj bodo počeli in kdo so tisti, ki bodo potegnili državo iz krize. Volivci mu bodo, če drži javnomnenjsko poizvedovanje, dali vnaprejšnjo zaupnico brez kakršnihkoli temeljnih jamstev. »Odgovori na ta vprašanja bi bili prezgodnji. Na njih bomo odgovarjali po volitvah,« je SMC odpravila novinarje Financ, ko so jih vprašali, naj vendarle razkrijejo svoje najpomembnejše kadre, ki bodo – sodeč po javnomnenjskih anketah – od nedelje vodili državo.

V Odmevih je Cerar na vprašanje o svoji ekipi odgovoril, da je še nima, ker se »ljudje še včlanjujejo v stranko, izbrali pa bomo najboljše«. Upravičeno lahko pričakujemo, da bo pravi naval na stranko šele dan po volitvah. Kdaj jim bo torej uspelo oblikovati ekipo in izbrati najboljše? Predsednik Desusa Karl Erjavec ima prav: bojimo se, da gre pri SMC za skupino ljudi, ki niso dovolj povezani, da bi lahko zdržali ves mandat. »Zdi se mi nenavadno, ko na terenu gledam kandidate za poslance, ki jih domače okolje sploh ne pozna, niti slike od kandidata ne dobiš, povsod se kaže samo Miro Cerar,« je ugotavljal Erjavec, ki bo, če Cerar zmaga, zagotovo njegov minister. Na vprašanje Nedeljskega dnevnika, naj pove, kateri so tisti gospodarstveniki, ki so vredni zaupanja, so drugi prvaki strank navajali imena, on pa se je »zaradi bojazni, da bi koga izpustil«, omembi imen raje izognil.

Nebogljeni Cerar – tako kot Bratuškova pred njim – preprosto potrebuje več časa, da se o vsem pouči. Ko mu uspe spravit skupaj načrt in rešiti Slovenijo iz krize, vzpostaviti višjo politični in pravno kulturo, se bo, tako je zatrdil, z veseljem vrnil v svoj poklic. Kdaj?

VEČ V TISKANI IZDAJI IN V TRAFIKI ZA TABLIČNE RAČUNALNIKE.