palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Enes in Nermin, džihadista iz Slovenj Gradca

Deli na:
Enes in Nermin, džihadista iz Slovenj Gradca

Foto: Arhiv Reporterja

Zaupna dokumentacija varnostnih služb v Bosni in Hercegovini (BiH) odkriva šokantne podrobnosti o pripadnikih Islamske države (IS), ki so lani zagrozili državam na Balkanu. Največ je državljanov BiH, toda med njimi so tudi posamezniki iz Srbije, Črne gore, Albanije in Slovenije. Iz naše države dokumenti omenjajo Enesa Iriškića in Nermina Jahića, oba iz Slovenj Gradca, poroča srbski Blic.

Dokumenti razkrivajo nekatere podrobnosti delovanja džihadistov v tem delu Evrope. Objavljene so biografije in fotografije posameznikov, ki so lani s posebnim posnetkom zagrozili državam na Balkanu in pozvali muslimane, naj se pridružijo njihovemu svetemu boju v Siriji. Če tega ne morejo, naj se borijo tam, kjer živijo.

Srbski Blic je objavil spisek s fotografijami, med drugim tudi Enesa Iriškića in Nermina Jahića, oba iz Slovenj Gradca. Za Enesa Iriškića je zapisano, da se je rodil 24. marca 1984 v Slovenj Gradcu, nahajal naj bi se v naselju Baraći v občini Teslić. V Sirijo je odšel z letom, ki povezuje Sarajevo s Carigradom. Z njim so šle žena in dve hčerki. Drugi je Nermin Jahić, rojen 10. avgusta 1983 v Slovenj Gradcu. Trenutno naj bi bil prijavljen v Gradačcu.