Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

Vladivostok Svet24.si

V Vladivostoku aretirali ameriškega vojaka, tja ...

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

En policijski sindikat za, drugi zaenkrat proti dogovoru z vlado

Deli na:

Organi obeh policijskih sindikatov so se po neuradnih informacijah že izrekli o predlogu sporazuma, ki so ga v sredo zvečer dorekli v pogajanjih z vlado. Sindikat policistov Slovenije podpisu sporazuma nasprotuje, Policijski sindikat Slovenije pa naj bi ga podprl. Sedaj se sestajata še predsednika obeh sindikatov, da bi uskladila stališča.

Vlada je sicer danes predlog sporazuma potrdila, minister za finance Janez Šušteršič pa je na novinarski konferenci po seji vlade izrazil pričakovanje, da bo sporazum podpisan in da bosta sindikata umaknila pobudo za začetek postopka za razpis referenduma o zakonu za uravnoteženje javnih financ.

Pobudo sta sindikata vložila pred tednom dni, zato bo moral predsednik DZ Gregor Virant, če sporazum danes ne bo podpisan, razpisati rok za zbiranje 40.000 podpisov, potrebnih za razpis referenduma. Sicer pa lahko predstavniki sindikatov tudi med zbiranjem podpisov pobudo za referendum umaknejo.

Koalicija je sicer že napovedala, da bo na ustavno sodišče vložila zahtevo za ustavno presojo referendumske pobude. Vsi ti postopki pa bi odložili uveljavitev zakona za uravnoteženje zakona za uravnoteženje javnih financ in začetek varčevanja.