Revija Reporter
Slovenija

Plaz izstopov iz SDS: Logarja bo okrepila Elena Zavadlav Ušaj, Marijan Pojbič pa je na izhodnih vratih SDS

Igor Kršinar
2 479

25. okt. 2024 12:57 Osveženo: 13:18 / 25. 10. 2024

Deli na:

Elena Zavadlav Ušaj zapušča SDS in se bo kot kaže pridružila Anžetu Logarju

Sašo Radej

Plaz izstopov iz SDS se nadaljuje, Anže Logar pa dobiva okrepitve. Danes je iz stranke izstopila tudi nekdanja poslanka in aktualna državna svetnica Elena Zavadlav Ušaj.

Kot je razbrati iz njenega zapisa, se bo pridružila Demokratom Anžeta Logarja, ki bodo imeli ustanovni kongres 16. novembra.

»V življenju se večkrat znajdemo na križpotju in takrat moramo izbrati eno pot naprej. V tem križpotju sem izbrala Platformo sodelovanja zaradi sprememb in večje možnosti politične širine sodelovanja v korist Slovenije,« je zapisala na Facebooku.

»S tem dajem možnost SDS, da se na Goriškem razvija po poti, ki si jo je začrtala. Sama pa grem, skupaj s somišljeniki in po izčrpnem pogovoru z dr. Anžetom Logarjem, na pot politike »ZA«, kjer ni izključevanja. Ob tem koraku izstopam iz stranke SDS. V 10-ih letih sem spoznala veliko ljudi, katerim sem hvaležna za vsako besedo, pomoč in podporo. Skupaj smo ustvarjali ta prostor in upam, da ga bomo tudi še naprej, saj le sodelovanje je ključ do uspeha.«

»Na politično stranko gledam kot na podjetje, ko v njem ne vidiš več izzivov in čutiš da je čas za spremembe, se moraš odločiti za novo pot za dobrobit vseh. Zato je sedaj prišel čas, ko stopam na novo pot ker vem, da je potrebno narediti korak naprej, da lahko naredimo še več s ciljem uspešne Slovenije in boljšega življenja v njej. Verjamem, da bomo znali preseči meje ter s skupnimi močmi in sodelovanjem uspeli.«

Po naših informacijah o izstopu iz SDS razmišlja tudi nekdanji poslanec Marijan Pojbič, ki je že izstopil iz izvršilnega odbora stranke in kot predsednik njenega odbora v Šentilju.

Pojbič je veljal za človeka, ki bi šel za Janšo na konec sveta, a zamera korenini iz evropskih volitev, ko je pričakoval, da se bo z izvolitvijo Franca Breznika v Evropski parlament vrnil v državni zbor. Ker pa je bilo preveč »konjev« na istem območju (na listi sta bili poleg Breznika še Franc Kangler in Milan Zver, ki so vsi iz približno istega konca), se to ni zgodilo. Prepričan naj bi bil, da so ga v stranki izigrali, zato naj bi bil njegov odhod samo še vprašanje časa.