kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ekskluzivno: Virant ustanavlja listo in skače Janši v hrbet

Deli na:
Ekskluzivno: Virant ustanavlja listo in skače Janši v hrbet

Foto: Bobo

Kot strela z jasnega je danes udarila novica, da Gregor Virant, predsednik Zbora za republiko, ustanavlja stranko oziroma listo, ki jo bo čez slaba dva meseca povedel na parlamentarne volitve.

Virant pravi, da je za ustanovitev stranke pred volitvami prepozno, je pa res med neopredeljenimi volivci in na politični sredini še veliko manevrskega prostora. Kot pravi, bi lahko njegova lista, če bi se zanjo odločili, na volitvah dosegla do 15 odstotkov glasov. Od tega naj bi jih bilo tretjina siceršnjih volivcev SDS, tretjina od drugih strank in tretjina neopredeljenih. Kdaj naj bi v javnosti razkril kaj več o listi, ni želel povedati, zgolj, da so roki zelo kratki.

Na vprašanje, ali se je glede ustanavljanja liste posvetoval z desnosredinskimi strankami, predvsem Janševo SDS, Virant odgovarja, da ne, pač pa, da bo SDS ob volilni zmagi potrebovala partnerje za vladanje. Cilja na volivce, ki razmišljajo bolj liberalno, vendar za njih prave politične ponudbe ni. Levica medtem prek Zorana Jankovića in Matjaža Hanžka (Gibanje za trajnostni razvoj) zapolnjuje prostor, ugotavlja. Poznavalci dopuščajo možnost, da igra Virant v resnici Jankovićevo igro, konec koncev je Jankovićeva žena Mija njegova sestrična.