profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

EKP 2013 bo največji športni dogodek v Sloveniji

Deli na:

Pričakovano bo Slovenija leta 2013 prirediteljica evropskega košarkarskega prvenstva za moške, je danes v Münchnu odločila Fiba Europe. Odločitev 22 delegatov izvršnega odbora je bila soglasna.

Pričakovano bo Slovenija leta 2013 prirediteljica evropskega košarkarskega prvenstva za moške, je danes v Münchnu odločila Fiba Europe. Odločitev 22 delegatov izvršnega odbora je bila soglasna.

Nekaj minut po dvanajsti je generalni sekretar Iztok Rems stopil iz sobe v hotelu Marriott, kjer je zasedal izvršni odbor Fiba Europe, in zmagovalno dvignil roke v zrak. Posledični vzklik 'jaaaa' je dal vsem prisotnim vedeti, da bo Slovenija konec avgusta oziroma v začetku septembra 2013 gostila doslej največji športni dogodek, evropsko košarkarsko prvenstvo.

Odločitvi Fiba Europe v Münchnu so prisostvovali minister za šolstvo in šport Igor Lukšič, direktor Urada RS za komuniciranje Darijan Košir, številčna delegacija Košarkarske zveze Slovenije, člani Slovenske turistične organizacije ter približno 35 akreditiranih novinarjev iz Slovenije.

"Za Slovenijo bo to največji športni dogodek v vsej njeni zgodovini. Resda smo leta 1970 gostili svetovno prvenstvo v košarki, toda od tedaj do danes so se časi zelo spremenili in odmevnost takšnega tekmovanja pred štiridesetimi leti in zdaj ni primerljiva," je povedal minister Igor Lukšič.


Odločitev Fiba Europe, da prvenstvo zaupa edini kandidatki, je na novinarski konferenci sporočil generalni sekretar Fiba Europe Nar Zanolin. "V veliko veselje in čast mi je, da bo evropsko prvenstvo 2013 v Sloveniji. Glede na vašo voljo, zagnanost naroda in slovenske vlade, izjemnih navijačev in dejstva, da je košarka pri vas zelo priljubljena, sem prepričan, da boste pripravili najboljše evropsko prvenstvo doslej," je dejal Zanolin.

Pohvale za predstavitev kandidature, vložen trud za pridobitev prvenstva in dobre želje je sporočil tudi predsednik Fiba Europe Olafur Rafnsson. "Iskreno vam povem, da sem oboževalec vaše dežele in vaših navijačev. V zadnjih mesecih sem bil kar trikrat v Sloveniji in se vsakokrat prepričal, da imate radi košarko. Ne dvomim, da bo Slovenija odličen gostitelj štiriindvajsetim najboljšim evropskim ekipam," je dejal Islandec.

Kot je znano, bo evropsko prvenstvo 2013 slovensko državo stalo tri milijone evrov, 3,5 milijonov, kolikor manjka do zahtevanih 6,5 milijonov evrov, pa bodo pokrili pokrovitelji in drugi.