Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Eklatantne laži

Deli na:

Trditvi Slavka Ziherla in Vlada Miheljaka, da je predsednik SDS in bivši premier Janez Janša kršil občečloveške vrednote oz. pustil za seboj izpraznjeno državno blagajno, "sta eklatantno lažni in predstavljata lažnivo obdolžitev", piše na spletni strani SDS. V stranki opozarjajo, da je Dnevnik zavrnil objavo popravka na Miheljakovo trditev.

Trditvi Slavka Ziherla in Vlada Miheljaka, da je predsednik SDS in bivši premier Janez Janša kršil občečloveške vrednote oz. pustil za seboj izpraznjeno državno blagajno, "sta eklatantno lažni in predstavljata lažnivo obdolžitev", piše na spletni strani SDS. V stranki opozarjajo, da je Dnevnik zavrnil objavo popravka na Miheljakovo trditev.

Kot spominjajo v SDS, je odvetnica predsednika SDS tako Ziherlu kot Miheljaku poslala poziv, naj trditvi prekličeta, "sicer bo prizadeti prisiljen svoje pravice zahtevati na sodišču". Oba člana Liberalne akademije pa sta namesto preklica in opravičila pričela z novimi javnimi obtoževanji in žalitvami, so zapisali.

"Zaradi popolnega obvladovanja medijskega prostora so ideološki prijatelji Ziherla in Miheljaka začeli sprevračati dejstva. Dnevnik v lasti Pivovarne Laško je v ponedeljek šel tako daleč, da je objavil v naslovu trditev, češ da je Janša napadel Ziherla. Začeli so zbirati celo podpise pod peticijo, ki vsebuje ponovne žalitve in sprevračanje dejstev," menijo v SDS.

Po logiki ideologov iz Liberalne akademije vsak, ki v pravni državi išče pravico na sodišču, izvaja nedopustno obliko pritiska in zastraševanja, opozarjajo v SDS in dodajajo, da je v Sloveniji "takšnih zastraševalcev po logiki Liberalne akademije v tem trenutku nekaj sto tisoč".

"V pravi posmeh zapisanim besedam v peticiji Liberalne akademije je tudi podpis enega od osrednjih kreatorjev jugoslovanske in slovenske represivne zakonodaje, ki je dejansko vsebovala verbalni delikt," še navaja SDS na svoji spletni strani.

Liberalna akademija s takšnimi potezami po njihovo smeši samo sebe in načenja svojo verodostojnost. Če bi bila Miheljak in Ziherl prepričana, da njune obtožbe držijo, po mnenju SDS ne bi zganjala nobenega cirkusa. "Bila bi lahko celo vesela, da bosta dobila zadoščenje in pritrditev na sodišču," so prepričani.

Vendar tako Miheljak kot Ziherl ter njuni ideološki podporniki vedo, da na nobenem sodišču ne bosta mogla dokazati svojih trditev, menijo v stranki. "Tudi Liberalni akademiji namreč ne bo uspelo dokazati, da je bila Slovenija v mandatu vlade Janeza Janše diktatura, v kateri bi se kršile občečloveške vrednote. Iz proračunskega presežka, ki ga je Janševa vlada prepustila Pahorjevi, pa jim za nazaj ne bo uspelo narediti prazne blagajne," še navajajo v SDS.

Kot je znano, so na spletni strani Liberalne akademije danes objavili peticijo v podporo Ziherlu in Miheljaku. Po mnenju podpisnikov je napovedana tožba predsednika SDS in nekdanjega premiera Janeza Janše, uperjena proti Ziherlu in Miheljaku, pa tudi drugim toženim posameznikom, "nedopustna oblika pritiska in zastraševanja".

Doslej so peticijo med drugimi podpisali Darko Štrajn, Rudi Rizman, Miha Kovač, Boris Vezjak, Peter Božič, Jože Pirjevec, Vika Potočnik, Bojan Potočnik, Bogomir Kovač, Jožef Kunič in Matjaž Hanžek.