zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Egotrip Roka Praprotnika

Deli na:
Egotrip Roka Praprotnika

Foto: Bobo

Ozadje imenovanja Roka Praprotnika za podpredsednika komisije za preprečevanje korupcije (KPK) še vedno ni bilo povsem pojasnjeno, saj je za večino medijev zadostovala zgolj trditev predsednika komisije Gorana Klemenčiča, da so bili člani komisije imenovani na najbolj demokratičen način.

Če kdo ob tem pomisli, da so o članih odločali v parlamentu na predlog predsednika republike, pa je seveda v zmoti. Takratni predsednik dr. Danilo Türk je namreč potem, ko naj bi pridobil mnenja članov izbirne komisije, izdal le ukaz o imenovanju članov KPK.

V uradu predsednika republike so nam povedali, da je izbirno skupino sestavljalo pet članov. S sodnega sveta je bila imenovana dr. Etelka Korpič Horvat, iz strani mreže nevladnih organizacij CNVOS je bila imenovana Simona Habič, dr. Katja Filipčič je bila imenovana s strani vlade RS, dr. Polona Kovač s strani Uradniškega sveta in Dušan Kumer s strani državnega zbora. Obenem smo dobili na vpogled pisni predlog za Praprotnikovo imenovanje, ki ga je napisal novinar Ervin Hladnik Milharčič, z njim pa sta ga podpisala še novinarja Jurij Gustinčič in Ali Žerdin.

V TISKANI IZDAJI VEČ O IZMIŠLJOTINAH ZA RUŠENJE JANŠEVE VLADE; O MEDIJSKIH HVALNICAH PRAPROTNIKU; IN ALI SE JE PRAPROTNIK PRIPRAVLJEN OPRAVIČITI.