državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Edvard Oven, obsojenec s porschejem panamero turbo

Deli na:
Edvard Oven, obsojenec s porschejem panamero turbo

Edvard Oven, zaradi zlorabe položaja na štiri leta in pol zapora obsojeni nekdanji šef stanovanjskega sklada, se prevaža s porschejem panamero, vrednim nekaj manj kot 200 tisoč evrov.

»Veljalo je samo načelo hitrega konja in dobre pištole,« je pred leti o sestankih z ministri in uslužbenci Banke Slovenije, od katerih je izvedel pomembne notranje informacije za borzne špekulacije, povedal Edvard Oven, nekdanji direktor republiškega stanovanjskega sklada. Za dobre pištole sicer ne vemo, je pa še vedno ljubitelj hitrih konjev; dragih, športnih avtomobilov. Porscheja panamero turbo, ki ima registrsko tablico Sončnega vzhoda, kjer je Oven prokurist, sedež pa ima v poslovni stavbi Eurocenter pri Bavarskem dvoru v Ljubljani, znano kot Ovnova palača, je naš bralec slikal pred dnevi v Zupančičevi jami. Tam je politik in poslovnež pred leti kupil najprej stanovanje na Štihovi ulici, nato pa še nadstandardno, 180 kvadratnih metrov veliko stanovanje s teraso v sedmem nadstropju bloka za Železni cesti, za kar naj bi takrat odštel okoli 400.000 evrov.

 No, tudi Porsche ni poceni. Za model, ki ga vozi, je moral odšteti nekaj manj kot 200.000 evrov, tako je eden najdražjih avtomobilov, ki vozijo po slovenskih cestah. Vendar za Ovna, ki velja za najpremožnejšega (nekdanjega) državnega uradnika, bil je tudi na lestvici najbogatejših Slovencev, denar ni bil nikoli problem. Še danes ni, vendar ga to pretekli teden ni rešilo, da ga sodnica zaradi zlorabe položaja ne bi obsodila na štiri leta in pol zapora.