očala Svet24.si

»Celo življenje sem poslušala, da bom zaradi ...

zdravnik Svet24.si

Ljubljanski zdravnik naj bi "prodajal" cepilna ...

jevgenij-starkov Svet24.si

FOTO: Medved ga je pojedel vpričo prijateljev

violeta bulc-pl005 Reporter.si

Vrnitev nekdanje evropske komisarke: Violeta Bulc ...

20210603-01063348 Necenzurirano

Pred vrati četrti val, Poklukar pa ne da denarja ...

lev Dobra karma

Vse lastnosti ljudi, ki jih levja krona krasi

telefon Odkrito.si

Uročena telefonska številka, ki prinaša smrt

Slovenija

Eden najbogatejših Slovencev Dušan Šešok ima novo jahto (FOTO)

Deli na:
Eden najbogatejših Slovencev Dušan Šešok ima novo jahto (FOTO)

Jahta z imenom Casa je last Dušana Šešoka, lastnika skupine Iskra. - Foto: Primož Lavre

V portoroški marini smo preverili, kateri znani in bogati Slovenci imajo tam spravljene svoje jahte in jadrnice ter kdo ima novo ladjico.

Iz vpisnika čolnov na upravi za pomorstvo je razvidno, da je prišlo do spremembe pri lastništvu jahte (oziroma pod oznako gliser), nekdaj v lasti celjskega "hotelskega mogotca" Aleksandra Jančarja. Ta je svoje plovilo prodal prijatelju, znanemu celjskemu odvetniku Dušanu Korošcu. Slednjega smo vprašali po ceni, vendar pravi, da o natančnem znesku ne bi govoril, sicer pa da ne gre za izredno visoko vsoto, saj je plovilo staro že 18 let. Gre za cenjeno znamko Princess Yachts. Korošec je imel svoj čas nekaj metrov krajšo jahto z istim imenom – Zen.

Foto: Primož Lavre - Celjski odvetnik Dušan Korošec je lastnik jahte znamke Princess Yachts.

V portoroški in izolski marini smo opazili nekaj novih jaht v lasti znanih Slovencev. Hubert Kosler, direktor kočevske firme Yaskawa (v japonski lasti, izdelujejo robote), je kupil 13,5 metra dolgo jahto z imenom Sissy. Kosler je pravnuk znanega Petra Kozlerja (poslovenjeni priimek, gre za rodbino kočevskih Nemcev), ki je sredi 19. stoletja izdelal znameniti zemljevid slovenskih dežel. Novo jahto z imenom Casa si je omislil eden izmed najbogatejših Slovencev, Dušan Šešok, lastnik skupine Iskra. Dolga je 12,7 metra. Skupina Iskra je imela predlani ob 116 mio evrih prihodkov 10,6 mio evrov čistega dobička.

Še eden od v javnosti prisotnih Slovencev ima plovilo na novo. Mitja Milavec, ustanovitelj oglaševalsko-komunikacijske agencije Luna BTWA. Njegova jahta Daisy sicer ni nova (letnik 2008), dolga je 16 metrov. Še dva metra daljšo povsem novo jahto Black Rose si je omislila Anja Vehar iz Dobrniča pri Trebnjem. Lastnik je njeno podjetje Anave za obdelavo kovin (peskanje). Še vedno ima v lasti 21 metrov dolgo jahto Aura Radivoj Jesenšek iz Begunj pri Cerknici prek svoje firme Jera Mix za proizvodnjo pohištva.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Loading...