Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Eden najbogatejših Slovencev Dušan Šešok ima novo jahto (FOTO)

Deli na:
Eden najbogatejših Slovencev Dušan Šešok ima novo jahto (FOTO)

Jahta z imenom Casa je last Dušana Šešoka, lastnika skupine Iskra. - Foto: Primož Lavre

V portoroški marini smo preverili, kateri znani in bogati Slovenci imajo tam spravljene svoje jahte in jadrnice ter kdo ima novo ladjico.

Iz vpisnika čolnov na upravi za pomorstvo je razvidno, da je prišlo do spremembe pri lastništvu jahte (oziroma pod oznako gliser), nekdaj v lasti celjskega "hotelskega mogotca" Aleksandra Jančarja. Ta je svoje plovilo prodal prijatelju, znanemu celjskemu odvetniku Dušanu Korošcu. Slednjega smo vprašali po ceni, vendar pravi, da o natančnem znesku ne bi govoril, sicer pa da ne gre za izredno visoko vsoto, saj je plovilo staro že 18 let. Gre za cenjeno znamko Princess Yachts. Korošec je imel svoj čas nekaj metrov krajšo jahto z istim imenom – Zen.

Foto: Primož Lavre - Celjski odvetnik Dušan Korošec je lastnik jahte znamke Princess Yachts.

V portoroški in izolski marini smo opazili nekaj novih jaht v lasti znanih Slovencev. Hubert Kosler, direktor kočevske firme Yaskawa (v japonski lasti, izdelujejo robote), je kupil 13,5 metra dolgo jahto z imenom Sissy. Kosler je pravnuk znanega Petra Kozlerja (poslovenjeni priimek, gre za rodbino kočevskih Nemcev), ki je sredi 19. stoletja izdelal znameniti zemljevid slovenskih dežel. Novo jahto z imenom Casa si je omislil eden izmed najbogatejših Slovencev, Dušan Šešok, lastnik skupine Iskra. Dolga je 12,7 metra. Skupina Iskra je imela predlani ob 116 mio evrih prihodkov 10,6 mio evrov čistega dobička.

Še eden od v javnosti prisotnih Slovencev ima plovilo na novo. Mitja Milavec, ustanovitelj oglaševalsko-komunikacijske agencije Luna BTWA. Njegova jahta Daisy sicer ni nova (letnik 2008), dolga je 16 metrov. Še dva metra daljšo povsem novo jahto Black Rose si je omislila Anja Vehar iz Dobrniča pri Trebnjem. Lastnik je njeno podjetje Anave za obdelavo kovin (peskanje). Še vedno ima v lasti 21 metrov dolgo jahto Aura Radivoj Jesenšek iz Begunj pri Cerknici prek svoje firme Jera Mix za proizvodnjo pohištva.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24