Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Džamija v Ljubljani: nastaja v prestolnici muslimanski geto?

Deli na:
Džamija v Ljubljani: nastaja v prestolnici muslimanski geto?

Mošeja v Ljubljani - Foto: Primož Lavre

Na območju Parmove ulice za Bežigradom se razprostira kar pet hektarjev veliko območje, kjer bodo v prihodnjih dveh letih graditi novo stanovanjsko sosesko s 575 stanovanji. Namigi, da se bo spremenila v muslimanski geto zaradi bližine mošeje in Džamijske ulice ob njej, so, kot kaže, precej verjetni.

Zahteve Islamske skupnosti v Sloveniji so se uresničile. Ob sprejetju občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) minuli teden (15. oktobra 2018), na novo zgrajene stavbe v neposredni bližini mošeje ne bodo smele preseči višine minareta. S tem  je tudi odprta pot do novih sprememb na tem območju. Se lahko zgodi, kot je slišati opozorila, da bo okoli prve mošeje nastal prvi muslimanski geto v državi?

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, kakšno bo življenje v bližini džamije; kako so se posamezni najbolj goreči pripadniki Islamske verske skupnosti v Sloveniji že preselili v bližino mošeje, do katere bodo lahko šli kar v copatih; kako Nevzet Porić, generalni  tajnik Islamske verske skupnosti v RS, pojasnjuje svojo izjavo, da si bodo zapomnili vse, ki so proti gradnji džamije; zakaj je sosede zmotilo poimenovanje Džamijska ulica; kako je islamska skupnost zahtevala, da se višina novih stavb v bližini mošeje prilagodi minaretu ; o velikem zanimanje za zemljišča ob mošeji.