kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Slovenija

DZ od Zanoškarja pričakuje pojasnilo o uporabi njegovega poslanskega stanovanja

Deli na:
DZ od Zanoškarja pričakuje pojasnilo o uporabi njegovega poslanskega stanovanja

Foto: Bobo

Državni zbor je poslanca PS Matjaža Zanoškarja zaprosil za pojasnilo v zvezi s poročanjem medijev, da v poslanskem stanovanju v Ljubljani večinoma živi njegov sin, medtem ko Zanoškar prejema nadomestilo za ločeno življenje. Kot poudarjajo v DZ, bi bil poslanec dolžan prijaviti svoje otroke v službenem stanovanju, če ti v njem dejansko prebivajo.

Da poslanec prejema nadomestilo, so za STA potrdili tudi v službi za odnose z javnostmi DZ. Kdo dejansko živi v stanovanju poslanca, pa DZ ne preverja, saj za to ni zakonite podlage, so zapisali. To izhaja že iz določb stanovanjskega zakona in najemne pogodbe, ki določata razlog, zaradi katerega je najemnik dolžan najemodajalcu omogočiti vstop v stanovanje enkrat letno, in sicer zaradi preveritve pravilne uporabe stanovanja.

Po oceni DZ sicer ni sporno, da v službenem stanovanju poslanca živi njegov sin. Je pa poslanec skladno z najemno pogodbo dolžan prijaviti svoje otroke v službenem stanovanju, če v njem dejansko tudi prebivajo. Vendar pa naj bi izhajajoč iz sklenjene najemne pogodbe poslanec Zanoškar v najetem stanovanju živel sam, so zapisali v DZ. Prav tako poslanec ni zaprosil za soglasje lastnika za oddajo v podnajem.

Zanoškar je za STA pojasnil, da se je pravkar vrnil iz tujine, zdaj pa bere vse prispevke v zvezi z njim. Napovedal je, da bo podrobnosti pojasnil na novinarski konferenci v torek dopoldne, natančna ura pa še ni znana.