zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

DZ bo potrjeval ministrski kandidatki za izobraževanje in za obrambo

Deli na:
DZ bo potrjeval ministrski kandidatki za izobraževanje in za obrambo

Foto: Bobo

Državni zbor bo danes na izredni seji glasoval o kandidatkah za ministrici za izobraževanje, znanost in šport Maji Makovec Brenčič ter za obrambo Andreji Katič. Kandidatkama, ki sta uspešno prestali zaslišanje na matičnih odborih, se obeta zanesljiva podpora koalicijskih partneric.

Če ne bo večjih presenečenj, bo Katičeva, ki je trenutno še poslanka, danes na ministrskem mestu nasledila Janka Vebra. Na zaslišanju se je med drugim zavzela za izboljšanje pripravljenosti tako vojaškega sistema kot sistema zaščite in reševanja.

Vebra je DZ razrešil na predlog premierja Mira Cerarja po tistem, ko je minister vojaškim obveščevalcem naročil, naj pripravijo analizo posledic prodaje Telekoma. Veber je bil v tem primeru po oceni Cerarja odgovoren za nezakonito, nepravilno in netransparentno delovanje obveščevalno-varnostne službe.

Makovec Brenčičeva pa bo na mestu ministrice za izobraževanje, znanost in šport nasledila Klavdijo Markež, ki je odstopila zaradi očitkov, da je njena magistrska naloga plagiat, še preden je začela z delom.

Makovec Brenčičeva prihaja iz akademskih vod in se je na predstavitvi pred pristojnim parlamentarnim odborom med drugim zavzela za tesnejšo povezanost izobraževanja z gospodarstvom.

Po današnjem izrednem zasedanju naj bi tako vlada znova delovala v polni sestavi. S Katičevo in Makovec Brenčičevo pa bo v njej ravno toliko ministric kot ministrov.