Revija Reporter
Slovenija

Je nova sezona oddaje Faktor na TV3 pod vprašajem? Na tviterju sta se zaradi Bernarda Brščiča zdaj sprla še Bojan Požar in Božidar Novak

Igor Kršinar

31. avg. 2019 6:00 Osveženo: 6:31 / 31. 8. 2019

Deli na:

Na volitvah potrjeno propadla politika: Bernard Brščič in Bojan Požar

Primož Lavre

Razlog pa je domnevno ljubezensko razmerje med Bernardom Brščičem in Normo Korošec, o čemer smo pisali v Reporterju.

Božidar Novak je na tviterju Bojanu Požarju in Aljušu Pertinaču sporočil, da bo v naslednji oddaji Faktor Brščiča, če bo skupaj z njim v studiu vprašal, kakšna je platonska ljubezen: »Oralno? Analno? Pogoltne? Clinton je pričal, da nikoli ni Monike. Ker ga ni dal not, to baje ni sex.«

Požar ga je nato opomnil, »da se tovrstno tvitanje na računov svojih stalnic sodelavcev iz oddaje Faktor najmanj ne spodobi. Če se jaz držim tega, drugi tudi, to pričakujem tudi od tebe. Hvala za razumevanje in lep pozdrav.«

»Kaj naj bi se ne spodobilo? Vprašati politika, kaj je zanj platonsko? Prvo so to politiki in šele nato sodelavci oddaje Faktor. Clintona so spraševali, je povedal, da ni imel odnosa. Ker ga ni imel not. Monika je takrat imela 22. Gledalce zanima, tudi Faktor bi moralo,« mu je ugovarjal Novak.

»Ne bluzi. Govorim izključno o odnosu do svojih sodelavcev. Lahko pa zapustiš komentatorsko ekipo in se kot mnenjski voditelj kjerkoli drugje na tak način lotiš drugih komentatorjev oddaje Faktor,« mu je zabrusil Požar.

Pertinač pa je dodal: »Božo, prišparaj za oddajo. Škoda provocirat na tviterju.«

Vsekakor se poraja vprašanje, če bo Požar v svoji oddaji Novaku sploh še dovolil nastopati, saj je postal nepredvidljiv.

Seveda se zastavlja tudi vprašanje, ali bo v oddaji še naprej sodelovala tudi Lucija Šikovec Ušaj, ki se je sprla z Bernardom Brščičem zaradi njegovega vodenja stranke Domovinska liga, v kateri je sama podpredsednica, vsaj dokler ne bo izstopila iz stranke.

Tudi sam Požar je (propadli) politik, saj je predsednik stranke Lista novinarja Bojana Požarja, ki je na lanskih državnozborskih volitvah prejela 7.835 glasov oziroma 0,88 odstotka, kar je precej manj, kot je na evropskih volitvah dosegla Brščičeva Domovinska liga (8.184 glasov oziroma 1,71 odstotka).

Vsi trije ključni akterji stranke Dom, Bernard Brščič, Lucija Šikovec Ušaj in Norma Korošec, so kot redni komentatorji nastopali v oddaji Faktor. Tako je Bojan Požar opravljal pomembno vlogo pri promoviranju stranke pred evropskimi volitvami.

Tudi sam Požar je (propadli) politik, saj je predsednik stranke Lista novinarja Bojana Požarja, ki je na lanskih državnozborskih volitvah prejela 7.835 glasov oziroma 0,88 odstotka, kar je precej manj, kot je na evropskih volitvah dosegla Brščičeva Domovinska liga (8.184 glasov oziroma 1,71 odstotka).

Na kongresu Liste za Maribor, ki se je 6. februarja lani preimenovala v Listo novinarja Bojana Požarja, sta bila gosta oba komentatorja, zdaj prvi mož in prva dama stranke Dom. Na javnem ustanovnem kongresu stranke Dom 6. aprila letos pa je bil častni gost Aljuš Pertinač, voditelj oddaje Faktor.

Pertinača so tudi vabili k sodelovanju na evropski listi stranke Dom, vendar mu kandidature ni dovolil Požar. Petrinač sicer zanika, da bi ga vabili za kandidata na volitvah.

Po drugi strani pa ima Požar preko svoje redaktorice Ksenije Koren redne stike s prvakom SDS Janezom Janšo, saj je bila Korenova njegova svetovalka v kabinetu predsednika vlade, v zadnjih letih pa anonimno piše za spletne edicije medijev stranke SDS, zlasti za Škandal24.

Od Korenove je Požar pred državnozborskimi volitvami najbrž tudi zvedel za tajne pogovore med Janšo in Marjanom Šarcem, zaradi česar je potem slednjega »namočil« v zadnji predvolilni oddaji. Kljub temu je Požarjeva stranka (Lista novinarja Bojana Požarja) na državnozborskih volitvah klavrno propadla.

Požar se neizmerno napihuje, da je najbolj brani novinar v Sloveniji, toda če bi temu res bilo tako, potem bi s svojo stranko zmagal na volitvah, ne pa pristal pod enim odstotkom, prav tako ne bi še bolj klavrno končal na lokalnih volitvah.

V zadnjih dneh se hvali, da je on zrušil generalnega sekretarja LMŠ Braneta Kralja, v resnici pa sta ga zrušila prvi mož združenja nadzornikov Borut Jamnik in njegova izvršna direktorica Irena Prijović, sicer prva nadzornica Uradnega lista. Nobeno raziskovalno novinarstvo ni, če novinar objavi dokument, ki mu ga nekdo z namenom plasira. Temu se kvečjemu reče »kaselc« novinarstvo.

Hkrati pa kot papiga za Janezom Janšo in Žanom Mahničem ponavlja diskreditacijo Reporterja, češ da ga obvladuje kabinet predsednika vlade. Naj raje pojasni, kdo njega uporablja za svoje politične ali poslovne interese in kdo mu je naročil, da se zadnje tedne že prav patološko ukvarja z nami.