Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Dva sta jo zamotila, tretji jo je okradel

Deli na:
Dva sta jo zamotila, tretji jo je okradel

Foto: Arhiv Reporterja

Policija svetuje, da smo pri komunikaciji z neznanimi ljudmi, ki se nam približajo na območju našega doma, zelo previdni. Če se že odločimo za pogovor z njimi, je treba zakleniti vhodna vrata in ključ vzeti s seboj, opozarjajo.

Nova drzna tatvina se je v ponedeljek zgodaj popoldne zgodila na območju Domžal. K oškodovanki so se pripeljali trije neznani moški z osebnim vozilom citroen AX zelene barve s kranjskega registrskega območja. Moška v starosti od 25 do 30 let sta izstopila iz vozila in pristopila do ženske, ki je delala na vrtu. Zamotila sta jo s pogovorom, tretji pa je vstopil v odprto hišo in pobral nakit in denar. Neznanci so žensko oškodovali za približno 1000 evrov, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Eden od neznancev, ki sta ogovorila žensko, je visok približno 175 do 180 centimetrov in močnejše postave, oblečen pa je bil v kavbojke in jakno. Drugi je bil prav tako visok približno 175 do 180 centimetrov, nosil pa je vetrovko in temnejše kavbojke z všitim križem v predelu kolena. Oba sta govorila slovensko. Opis tretjega moškega ni znan.

Tovrstna kazniva dejanja se najpogosteje zgodijo na odročnih krajih dopoldan ali čez dan, ko so večje možnosti, da so doma starejše osebe, navajajo na ljubljanski policijski upravi.

Storilci praviloma delujejo v paru ali skupini. Njihov cilj je, da stanovalce izvabijo iz hiše. Kot izgovor navajajo denimo interes za odkup domačih živali ali kovin.

Pridobiti želijo zaupanje potencialne žrtve. Medtem ko se žrtev osredotoči na pogovor z enim od njih, sostorilci neopazno vstopijo v objekt, ga preiščejo in vzamejo določene predmete, najpogosteje denar in nakit. Po dejanju kraj zapustijo skupaj, oškodovanec pa kaznivo dejanje ugotovi šele nekaj ur po dogodku.

Pomembno je, da si zapomnimo videz neznanca in vozila, registrske oznake in smer, v katero so neznanci odšli, poziva policija.

Občani lahko svoja opažanja sporočijo na intervencijsko številko 113, anonimni telefon 080 1200 ali na najbližjo policijsko postajo. Policija je najbolj uspešna takrat, ko občani posredujejo čim več konkretnih informacij.