kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

robert golob pl2 Necenzurirano

Fides je zlomil Cerarja, zdravstveni lobiji ...

marta kos pl Reporter.si

Marta Kos nima izgovora: udbovske evidence so ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Slovenija

Dresi Dončića, Dragića, Rogliča, Garnbretove in drugih na dobrodelni dražbi

Deli na:
Dresi Dončića, Dragića, Rogliča, Garnbretove in drugih na dobrodelni dražbi

Več znanih športnikov je darovalo podpisane drese in druge predmete, ki bodo skupaj z okoli 30 fotografijami posledic lanske ujme del drevišnje dražbe v Kulturnem domu v Črni na Koroškem. Izkupiček dražbe bo namenjen pomoči potrebnim v lokalnem okolju in širše, je za STA dejala županja Občine Črna na Koroškem Romana Lesjak.

Na dražbi bodo fotografije lanskih poplav in dogodkov po njih, ki so jih prispevali priznani fotoreporterji slovenskih medijskih hiš in fotografskih agencij ter so od začetka avgusta na ogled na razstavi v črnjanskem kulturnem domu. Med njimi so tudi fotografije fotografa STA Anžeta Malovrha.

Dražba se bo začela danes ob 18. uri, na njej pa bodo poleg fotografij dražili tudi različne druge darovane predmete. Predvsem so to dresi oz. druga športna oblačila s podpisi, ki so jih za dražbo med drugim podarili košarkarja Luka Dončić in Goran Dragić, kolesar Primož Roglič, športna plezalka Janja Garnbret, odbojkar Tine Urnaut in hokejist Anže Kopitar.

Na dražbi bodo tudi predmeti Nogometne zveze Slovenije, Jana Oblaka in Benjamina Šeška, dres Olimpijskega komiteja Slovenije s podpisi vseh olimpijcev v Parizu in nogometna žoga s podpisi svetovnih nogometnih zvezd z lanskega dobrodelnega dogodka za pomoč po poplavah v Stožicah. Na dražbi bodo tudi umetnine.


"Izjemno ponosni in počaščeni smo, da nam slovenski vrhunski športniki pomagajo pri dobrodelnem dogodku," je ob tem povedal soorganizator dražbe Denis Sarkić. Izklicna cena za vsako podarjeno fotografijo je 50 evrov, za športni dres 100 evrov, za umetnino 500 evrov.

Ker so nekateri dražitelji že sporočili svoje ponudbe, bodo dražitelji na današnji dražbi v živo v Črni morali ponuditi najmanj podvojeno vrednost že danih ponudb, je za STA povedal Sarkić.

Županja Občine Črna na Koroškem Romana Lesjak vabi vse, ki imajo možnost pomagati z denarjem, da se dražbe udeležijo in tako pomagajo. Izkupiček dražbe bodo namreč namenili pomoči potrebnim, za razdelitev sredstev pa bo po njenih besedah poskrbela posebna komisija. Častni pokrovitelj dogodka je nekdanji predsednik republike Borut Pahor.

Če katera od fotografij ali kateri od drugih ponujenih predmetov danes ne bo prodan na dražbi v živo, bo v prihodnje predvidoma organizirana še ena dražba, morebiti v Ljubljani, je še napovedal Sarkić.