Revija Reporter
Slovenija

Drama v SMC: Počivalšek in Zorčič vpila na Janjo Sluga, ki je zaradi tega skoraj izstopila iz stranke

Igor Kršinar

19. dec. 2020 6:00 Osveženo: 7:06 / 19. 12. 2020

Deli na:

Vodja poslanske skupine SMC Janja Sluga.

Twitter

Na včerajšnjem sestanku poslanske skupine SMC še zdaleč ni bilo tako harmonično, kot je pozneje opisoval predsednik Zdravko Počivalšek, ko je izjavil, da poslanci soglasno ne podpirajo Karla Erjavca za mandatarja.

Da niso bili povsem enotni, je pozneje novinarjem razlagal poslanec Branislav Rajić, vodja poslanske skupine Janja Sluga pa je nekaterim medijem zanikala govorice, da naj bi izstopila iz stranke.

Toda po naših virih je skorajda res prišlo do njenega izstopa, potem ko naj bi se nekaj časa nanjo drla Zdravko Počivalšek in Igor Zorčič, predsednik državnega zbora. Slugova naj bi namreč imela največ pripomb na Janševo vlado in zahtevala odprta vrata tudi za poganja s KUL.

Stvari so menda šle tako daleč, da naj bi Počivalška, Zorčiča in Slugovo začel miriti Gregor Perič, ki sicer velja za poslanca, ki se v Janševi koaliciji dobro počuti, nato pa se je sestanek končal zaradi začetka seje državnega zbora.

Pri tem je najbolj zanimiva vloga Zorčiča, saj ga opozicija iz KUL pričakuje v svojih vrstah. Toda dobro obveščeni pravijo, da ostaja trdno na Počivalškovo strani, saj naj bi bil dogovorjen s stranko SDS, da ga bo na lokalnih volitvah 2022 podprla za župana Brežic.

Po drugi strani pa je župan Brežic Ivan Molan član SDS, zato bo to zanimivo spremljati. Na zadnjih lokalnih volitvah 2018 je v prvem krogu za las zgrešil zmago, v drugem krogu pa je zmagal z majhno razliko, saj je njegov protikandidat Zorčič dosegel več kot 45 odstotkov glasov.