Revija Reporter
Slovenija

Drama na Gorenjskem: od petka pogrešano Vesno našli v tolmunu v Gozd Martuljku

STA
1 1.938

13. nov. 2021 14:02 Osveženo: 14:06 / 13. 11. 2021

Deli na:

Fotografija je simbolična.

Bobo

Policisti so preklicali iskanje 45-letne Vesne Jene, ki je bila pogrešana od petka popoldne. V iskalni akciji s pomočjo termovizije jo je namreč danes posadka policijskega helikopterja poškodovano našla v tolmunu ferate Jerman v Gozd Martuljku, s helikopterjem so jo odpeljali v bolnišnico.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Kranj, so gorski reševalci poškodovano z vrvno tehniko dvignili na vrh ferate, od tam pa jo je vojaški helikopter odpeljal v zdravstveno ustanovo. V iskalni akciji so sodelovali kranjskogorski gorski reševalci in gorska policijska enota z ekipo policistov iz policijske postaje Kranjska Gora.

Jenetova je zdrsnila med spuščanjem po ferati in je po padcu obležala v tolmunu v vpadnici ferate. Kot so navedli kranjski policisti, je bila povsem brez opreme za tovrstni plezalni objekt. Dodali so, da so tudi sicer ferate namenjene vzpenjanju in ne sestopanju. Če bi del, kjer je zdrsnila, premagala, bi jo nato čakal še težji del in najbrž bi bilo reševanje potrebno v vsakem primeru. Policisti svetujejo ljudem, da se takih podvigov ne lotevajo neresno in nepripravljeni, ker s tem tvegajo svoje življenje.