stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Drago Kos z donosno pogodbo v NLB

Deli na:
Drago Kos z donosno pogodbo v NLB

Foto: Bobo

Drago Kos naj bi imel podpisano pogodbo z NLB in naj bi že pregledoval nekaj sto dadotek največje slovenske državne banke. Tako se je glasila informacija, ki smo jo prejeli v uredništvo.

Iz NLB so nam na vprašanje, ali Drago Kos, nekdanji predsednik protikorupcijske komisije, res sodeluje z NLB, kdaj je bila podpisana pogodba in koliko je vredna, odgovorili: »Pogodba z družbo R.U.R., podjetje za poslovno svetovanje in raziskovanje, d.o.o., ki jo zastopa Drago Kos, je bila podpisana 22. septembra 2014.« Druge informacije, ki jih je banka dolžna objavljati v zvezi z informacijami javnega značaja, pa naj si ogledamo na spletni strani NLB. Tam je zapisano, da so svetovalno pogodbo s Kosovim podjetjem, kjer je manjšinski lastnik njegov nogometni prijatelj Stanoje Dodić, podpisali za tri leta (do septembra 2017), urna postavka pa skupaj z obračunanim davkom na dodano vrednost (DDV) znaša 218 evrov, to je slabih 179 evrov brez DDV.

R.U.R., ki ima sedež na domačem naslovu Draga Kosa v Domžalah, je v kriznih časih prava gazela. Leta 2011 je imelo podjetje 0,38 milijona evrov prihodkov (63 tisoč evrov dobička), predlani 0,87 milijona evrov (28 tisoč dobička), lani pa že 1,33 milijona evrov (69 tisoč evrov dobička). Letos bo očitno rezultat podjetja, ki z državo skoraj ne posluje, tudi po zaslugi NLB, še boljši.

Zanimivo je tudi, da se najnovejša bančna domislica, ki je precej razburila javnost, namreč o nagradi 50 tisoč evrov za tiste uslužbence NLB, ki bodo svojega sodelavca ali nadrejenega ovadili centru za skladnost poslovanja, ujema z začetkom dela Draga Kosa za NLB.  Tudi sicer center z direktorjem Rokom Praprotnikom, kot namigujejo mediji, vse bolj postaja prava policijska enota znotraj banke, nekakšen varnostni sistem, kot ga je občutil Tom Cruise kot nadobudni in naivni Mitch McDeere v filmu Firma. Drago Kos je s svojim podjetjem R.U.R. in policijskimi izkušnjami lahko »odlična« nadgradnja. Zato tudi kar dolga, triletna pogodba.