Revija Reporter
Slovenija

Dragi Cerar, je možno Slovenijo pahniti še globlje?

Jože Biščak

3. sep. 2017 20:00

Deli na:

Pri ključnih kazalnikih, ki so v neposredni povezavi z gospodarsko uspešnostjo in blaginjo držav in državljanov, se Slovenija slabo odreže.

Konec julija je bil v občini Borovnica praznik borovnic. Temnomodrih sadežev je zmanjkalo, še preden se je sejem dobro razživel. Kako je to mogoče, saj je območje znano po tradicionalni pridelavi borovnic? Odgovor je v projektu Natura 2000, ki zaradi tamkaj živečih metuljev, hroščev in polžev preprečuje širjenje nasadov. Ljudje so sicer brez dela, ampak pomembno je, da se uradniška elita in politiki lahko trkajo po prsih, da se Slovenija po varovanju naravnega okolja uvršča na 1. mesto.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, kako se je Slovenija na področju podjetništva in priložnosti uvrstila slabše od Kenije, Zimbabveja in Ruande; o državah, kjer vladnim uradnikom ne pade na pamet, da bi ljudem z regulacijami oteževali preživetje; zakaj je Slovenija na repu ekonomske svobode, med najbolj reguliranimi državami na svetu in ima velik obseg (para)države; o Sloveniji kot koruptivni državi; o nesvobodnih posameznikih in krčenju medijske svobode.