objemanje dreves Dobra karma

Zaščitniki božanskih modrosti na Zemlji: ...

princ Harry Svet24.si

Princ Harry le še bleda senca samega sebe

NOVAK 8A-2020 Reporter.si

Ljudmila Novak ob 20. letnici NSI o svetovljanu ...

nijz, Nacionalni inštitut za javno zdravje Svet24.si

NIJZ o cepivu za covid-19 ter ugodni ...

aleksandra pivec danilo markocic izola bobo2 Necenzurirano

"Kravje kupčije" z nepremičninami v občini Izola

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

Sanja grohar_portet_osebni arhiv Njena.si

Sanja Grohar v solzah

Slovenija

Dr. Andrej Trampuž se zgraža nad Janševo vlado, ki se je pred prvo sejo fotografirala z maskami: "Te maske potrebujemo na intenzivnih oddelkih!"

Deli na:
Dr. Andrej Trampuž se zgraža nad Janševo vlado, ki se je pred prvo sejo fotografirala z maskami: "Te maske potrebujemo na intenzivnih oddelkih!"

A. Trampuž: Tale fotografija s 1. seje vlade mi ne da miru: zakaj nosijo ti ljudje maske? Te maske FFP2 so namreč izključno namenjene zdravstvenim delavcem, ki delajo v izolaciji z COVID-19 bolniki. - Foto: Vlada

Mednarodno priznani slovenski infektolog in vodja univerzitetne klinike Charite v Berlinu dr. Andrej Trampuž vladi ne zaupa, da bo znala voditi Slovenijo med pandemijo: "Bolj simbolično, kot ta slika, bi težko pokazali, zakaj jim prevzaprav gre. Le za eno stvar ... za lastno korist! Pogrnili so na prvem izpitu."

"Tale fotografija s 1. seje vlade mi ne da miru: zakaj nosijo ti ljudje maske? Te maske FFP2 so namreč izključno namenjene zdravstvenim delavcem, ki delajo v izolaciji z COVID-19 bolniki. Teh mask nam primanjkuje in jih trenutno še na intenzivnih oddelkih ni dovolj, da bi se z njimi lahko zaščitili pred okužbo s koronavirusom. Le zakaj jih ti ljudje nosijo, saj se z njimi ni možno pogovarjati. Morda le za fototermin? Potem ne gre zgolj za neznanje, temveč za popolno nesolidarnost s tistimi, ki delamo neposredno z okuženimi bolniki, " je včeraj zvečer zapisal na svojem FB profilu.

Dr. Andrej Trampuž: Bojim se, da ti uslužbenci niso razumeli prav ničesar in jim nikakor ne zaupam, da bodo znali Slovenijo voditi v teh kriznih časih pandemije. 

"Pa še nekaj je tukaj zelo narobe: manjka razmik med osebami najmanj dveh metrov, čemur pravimo telesno distanciranje? Bojim se, da ti uslužbenci niso razumeli prav ničesar in jim nikakor ne zaupam, da bodo znali Slovenijo voditi v teh kriznih časih pandemije. Ne besede, samo dejanja štejejo! Bolj simbolično, kot ta slika, bi težko pokazali, zakaj jim prevzaprav gre. Le za eno stvar ... za lastno korist! Pogrnili so na prvem izpitu."

Loading...