sveča Dobra karma

Ta obred nas osvobodi najbolj težke preteklosti

evelyn vadie sides Svet24.si

Malčico so iskali kar dva dni, ob strani ji je ...

PERISKOP zan katja3 Reporter.si

Janšev državni sekretar za nacionalno varnost ...

peter-kočjaž, filipini Svet24.si

FOTO: Peter in Natalija obtičala na Filipinih: ...

sanolabor, maske, zdravko-počivalšek Necenzurirano

Afera maske: dobil desetmilijonski posel, dolguje ...

Blaž Švab 1 Odkrito.si

Blaž Švab: "O svoji bolezni nisem govoril, ker ...

luka-šulić, koncert Njena.si

Ime slovenskega glasbenika izrabili v denarni ...

Slovenija

Dr. Andrej Trampuž se zgraža nad Janševo vlado, ki se je pred prvo sejo fotografirala z maskami: "Te maske potrebujemo na intenzivnih oddelkih!"

Deli na:
Dr. Andrej Trampuž se zgraža nad Janševo vlado, ki se je pred prvo sejo fotografirala z maskami: "Te maske potrebujemo na intenzivnih oddelkih!"

A. Trampuž: Tale fotografija s 1. seje vlade mi ne da miru: zakaj nosijo ti ljudje maske? Te maske FFP2 so namreč izključno namenjene zdravstvenim delavcem, ki delajo v izolaciji z COVID-19 bolniki. - Foto: Vlada

Mednarodno priznani slovenski infektolog in vodja univerzitetne klinike Charite v Berlinu dr. Andrej Trampuž vladi ne zaupa, da bo znala voditi Slovenijo med pandemijo: "Bolj simbolično, kot ta slika, bi težko pokazali, zakaj jim prevzaprav gre. Le za eno stvar ... za lastno korist! Pogrnili so na prvem izpitu."

"Tale fotografija s 1. seje vlade mi ne da miru: zakaj nosijo ti ljudje maske? Te maske FFP2 so namreč izključno namenjene zdravstvenim delavcem, ki delajo v izolaciji z COVID-19 bolniki. Teh mask nam primanjkuje in jih trenutno še na intenzivnih oddelkih ni dovolj, da bi se z njimi lahko zaščitili pred okužbo s koronavirusom. Le zakaj jih ti ljudje nosijo, saj se z njimi ni možno pogovarjati. Morda le za fototermin? Potem ne gre zgolj za neznanje, temveč za popolno nesolidarnost s tistimi, ki delamo neposredno z okuženimi bolniki, " je včeraj zvečer zapisal na svojem FB profilu.

Dr. Andrej Trampuž: Bojim se, da ti uslužbenci niso razumeli prav ničesar in jim nikakor ne zaupam, da bodo znali Slovenijo voditi v teh kriznih časih pandemije. 

"Pa še nekaj je tukaj zelo narobe: manjka razmik med osebami najmanj dveh metrov, čemur pravimo telesno distanciranje? Bojim se, da ti uslužbenci niso razumeli prav ničesar in jim nikakor ne zaupam, da bodo znali Slovenijo voditi v teh kriznih časih pandemije. Ne besede, samo dejanja štejejo! Bolj simbolično, kot ta slika, bi težko pokazali, zakaj jim prevzaprav gre. Le za eno stvar ... za lastno korist! Pogrnili so na prvem izpitu."

loading...
Loading...