900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Dr. Andrej Trampuž se zgraža nad Janševo vlado, ki se je pred prvo sejo fotografirala z maskami: "Te maske potrebujemo na intenzivnih oddelkih!"

Deli na:
Dr. Andrej Trampuž se zgraža nad Janševo vlado, ki se je pred prvo sejo fotografirala z maskami: "Te maske potrebujemo na intenzivnih oddelkih!"

A. Trampuž: Tale fotografija s 1. seje vlade mi ne da miru: zakaj nosijo ti ljudje maske? Te maske FFP2 so namreč izključno namenjene zdravstvenim delavcem, ki delajo v izolaciji z COVID-19 bolniki. - Foto: Twitter/Vlada RS

Mednarodno priznani slovenski infektolog in vodja univerzitetne klinike Charite v Berlinu dr. Andrej Trampuž vladi ne zaupa, da bo znala voditi Slovenijo med pandemijo: "Bolj simbolično, kot ta slika, bi težko pokazali, zakaj jim prevzaprav gre. Le za eno stvar ... za lastno korist! Pogrnili so na prvem izpitu."

"Tale fotografija s 1. seje vlade mi ne da miru: zakaj nosijo ti ljudje maske? Te maske FFP2 so namreč izključno namenjene zdravstvenim delavcem, ki delajo v izolaciji z COVID-19 bolniki. Teh mask nam primanjkuje in jih trenutno še na intenzivnih oddelkih ni dovolj, da bi se z njimi lahko zaščitili pred okužbo s koronavirusom. Le zakaj jih ti ljudje nosijo, saj se z njimi ni možno pogovarjati. Morda le za fototermin? Potem ne gre zgolj za neznanje, temveč za popolno nesolidarnost s tistimi, ki delamo neposredno z okuženimi bolniki, " je včeraj zvečer zapisal na svojem FB profilu.

Dr. Andrej Trampuž: Bojim se, da ti uslužbenci niso razumeli prav ničesar in jim nikakor ne zaupam, da bodo znali Slovenijo voditi v teh kriznih časih pandemije. 

"Pa še nekaj je tukaj zelo narobe: manjka razmik med osebami najmanj dveh metrov, čemur pravimo telesno distanciranje? Bojim se, da ti uslužbenci niso razumeli prav ničesar in jim nikakor ne zaupam, da bodo znali Slovenijo voditi v teh kriznih časih pandemije. Ne besede, samo dejanja štejejo! Bolj simbolično, kot ta slika, bi težko pokazali, zakaj jim prevzaprav gre. Le za eno stvar ... za lastno korist! Pogrnili so na prvem izpitu."