stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Dogaja se mali komunistični državni udar

Deli na:
Dogaja se mali komunistični državni udar

Nacionalna televizija si je včeraj na predvečer tajnih in demokratičnih volitev mandatarja dala v svoj studio pripeljati predsednika države Danila Türka, da je lahko odgovarjal o liku in delu Janeza Janše in o desni koaliciji, posebej pa še o Virantu.

Po drugi strani pa je gospod predsednik Türk lahko svojega kandidata za mandatarja Zorana Jankovića koval v nebo in ga imenoval »nacionalni interes«. Spomnimo se časov, ko je bila pivovarna Union nacionalni interes. Gospod predsednik je izrazil tudi razočaranje nad Gregorjem Virantom in njegovo stranko, kot da je predsednik države tisti, ki odmerja, kako bodo izvoljeni poslanci različnih političnih pripadnosti in strank volili mandatarja. Če ne gre drugače, pa gospod predsednik deli levite in etikete demokratično izvoljenim strankam, listam in poslancem. V resnici so to nedržavotvorne grožnje, čeprav je gospod predsednik Türk rekel, da je bilo Virantovo ravnanje nedržavotvorno.

Gospod predsednik Türk bi moral biti srečen, da je Virant ravnal državotvorno, ko je šlo za boljševiški fijasko komunistične ikonografije v Dražgošah. In ko je v prisotnosti najvišjih državnih predstavnikov in strica iz ozadja Milana Kučana v resnici prišlo do mednarodnega konflikta med Slovenijo in ZDA. Gregor Virant zaradi že tako pregretega političnega prostora o tem (še) ni rekel besede, čeprav se je v Dražgošah dogajala tudi slovenska verbalna sramota. Po Dražgošah pa odkrite in anonimne grožnje tistim, ki bi sivo tipko v parlamentu morali pritisniti v korist Jankovića. Zagotovo bomo še kaj slišali o korupciji pri iskanju novega Pucka.


Predsednik države Danilo Türk očitno v navijaštvu do svojega kandidata ne loči več med tem, kaj je še razumno in kaj ne, kaj je s položaja funkcije predsednika še dostojno in kaj ne in kaj je popolnoma sprto s slovenskim večstrankarskim političnim prostorom. Govoriti o tem, da je njegov kandidat za mandatarja Zoran Janković tako rekoč tisti, ki se mu morajo pridružiti tudi druge stranke – zlasti tiste, ki bi jih izbral gospod predsednik države – je popolna sramota, ki bo še dolgo zaudarjala iz predsedniške palače.


V resnici se tudi v teh zadnjih dneh in urah pred glasovanjem pred našimi očmi dogaja mali komunistični državni udar, s katerim si najvišji državni predstavniki že nekaj časa prizadevajo suspendirati parlamentarno demokracijo. Današnji »puckoti«, če se bodo našli, bodo to smer v preteklost pomagali zakoličiti.