GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Dobra država: Cerarjev odstop je potrdil nespodobnost kadrovske ekipe

Deli na:
Dobra država: Cerarjev odstop je potrdil nespodobnost kadrovske ekipe

Predsednik stranke Dobra država dr. Bojan Dobovšek - Foto: Primož Lavre

Odstop predsednika vlade je le formalizacija dejstva, da je vladna koalicija razpadla že pred meseci, vlada pa dejansko »ni vladala« v celotnem mandatu, pravijo v stranki Dobra država.

Cerarjev odstop je potrdil nesposobnost kadrovske ekipe in dejstvo, da vlada ni vladala že od samega začetka, menijo v Dobri državi in dodajajo: »Vladna koalicija je klavrno končala mandat, ki je bil razvojni prosti tek, maketa 2. tira pa je plastično razkrila koruptivno naravo razpadajoče vlade.«
 
»Odstop je samo nadgradnja predvolilne kampanje, ki so jo začele vladne stranke z vlaganjem množice neusklajenih, všečnih »predvolilnih« zakonov, s katerimi so pokušale prikriti nestrokovno vodenje resorjev, politično kadrovanje, korupcijo in odsotnost resnejših strukturnih ter razvojnih ukrepov v preteklem mandatu,« pravijo v Dobri državi.

Samo še vprašanje časa je bilo, ali bosta iz koalicije prej izstopili SD ali DeSUS, ali pa se bo za končanje agonije odločila SMC, menijo o dogajanju v vladni koaliciji v zadnjem časi. Cerarjevo dramatično navajanje domnevnih razlogov za odstop po njihovem kaže na »neoperativno, nestrokovno naravo razpadle koalicije«.



O odločitvi Vrhovnega sodišča, ki je naložilo ponovitev referenduma o drugem tiru in ki naj bi bila za Cerarja »kaplja čez rob«, opozarjajo, da je vlada od začetka mandata sama uničevala projekt drugega tira, pri tem naredila vsebinsko salto od nasprotovanja do fanatične podpore projektu. »Vlada si je z zgrešenim pristopom prek podjetja 2TDK, nepotrebnim posebnim zakonom in nezakonitim financiranjem kampanje, na kar smo opozarjali v stranki Dobra država, sama zmetala polena pod noge.«

Prepričani so, da bo za »minimiziranje škode, ki jo z nestrokovnim vodenjem projekta državi povzročila vlada Mira Cerarja«, potrebno zakon o drugem tiru nadomestiti z novim konceptom.

V stranki še napovedujejo, da se pripravljajo na volitve z ustanavljanjem odborov po vsej Sloveniji, iskanjem kandidatov za volitve in pripravo kandidatne liste stranke, še ta mesec pa bo programska konferenca stranke potrdila celovit predvolilni program.