Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Dobovšek ogorčen nad Cerarjem, ki živi v "virtualnem svetu učinkovitosti njegove vlade"

Deli na:
Dobovšek ogorčen nad Cerarjem, ki živi v "virtualnem svetu učinkovitosti njegove vlade"

Foto: Arsen Perić/M24

Interpelacija Kolar Celarčeve je nepotrebna, vlada je sama priznala, da ni naredila nič, pravi poslanec Bojan Dobovšek.

Po mnenju Bojana Dobovška iz poslanske skupine Nepovezanih poslancev je razprava o interpelaciji ministrice za zdravje nesmiselna, saj je vlada z interventnim zakonom dejansko priznala, da na področju zdravstva ni naredila nič.

Odnos vladajoče elite je popolnoma degradiral sam institut interpelacije, meni Dobovšek, ki vladajoči SMC in premierju Miru Cerarju očita, da še tako upravičeni očitki na račun ministrice Milojke Kolar Celarc ne vplivajo nanju. Cerar živi v "virtualnem svetu učinkovitosti njegove vlade", je oster poslanec.

Kritičen je tudi do koalicijskih partnerjev DeSUS in SD, ki javno izražata nezadovoljstvo z ministričinim delom, a jo bosta ob glasovanju v DZ vseeno podprli.



Koalicija je ministrico najprej podprla z "absurdnim argumentom, 'da ji je potrebno dati čas', sedaj pa jo še bolj absurdno podpira, 'ker časa zmanjkuje'," izpostavlja Dobovšek. Vladi očita, da je njen edini namen ohranjanje dostopa do javnih sredstev, privilegijev in položajev ki jih omogoča izvršilna oblast.

Čeprav ne uspe izpeljati nujnih reform, reorganizacije zdravstva ali optimizacije delovanja javnih zdravstvenih zavodov, čeprav se čakalne vrste podaljšujejo, čeprav se ponavljajo afere na pediatrični kliniki v Ljubljani, korupcija pri javnih naročilih se ponavlja, koalicija nima namena obrniti hrbta ministrici, je ogorčen Dobovšek.

Vlada poslanec tudi očita, da ministrstvu dopušča nepotrebne, nepremišljene in nestrokovne investicije v javne zdravstvene zavode, neracionalne nabave opreme, katerih glavni cilj je kupovanje političnega miru na račun davkoplačevalcev. Pompozno piarovski projekt zmanjševanja čakalnih vrst se je spremenil v popolni fiasko, še opozarja Dobovšek, saj se vrste še podaljšujejo, tveganja različnih zapletov pri bolnikih pa povečujejo.