mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Dobovšek: Obeta se predvolilno deljenje bonbončkov

Deli na:
Dobovšek: Obeta se predvolilno deljenje bonbončkov

Bojan Dobovšek - Foto: STA

Vodja poslanske skupine nepovezanih poslancev Bojan Dobovšek je pred počitnicami kritičen do koalicije, ki po njegovi oceni vedno bolj kaže, da zadanih projektov ne zna izpeljati.

Ob tem Dobovšek kaže na preveliko koncentracijo moči SMC. Opozarja pa tudi na nevarnosti predvolilnega leta: na kadrovanje, sklepanje pogodb in promocijo posameznikov.

Obeta se predvolilno deljenje bonbončkov, je v izjavi za STA pred parlamentarnimi počitnicami ocenil Dobovšek. Po njegovem mnenju bodo stranke in tudi posamezni poslanci vse bolj iskali načine za lastno promocijo na lokalnem nivoju, kjer so bili izvoljeni. Takšna prizadevanja že zaznava.

Prav tako opaža "borbo" za upokojence, poslanci pa po njegovem mnenju tudi vse bolj razmišljajo o tem, kje se bodo zaposlili, če ne bodo ponovno izvoljeni. Do volitev bo vedno večja bitka za kadrovanje, a ne po referencah, pač za to, da se "ljudi skrije", meni Dobovšek in opozarja tudi pred iskanjem načinov za sklepanje raznih svetovalnih in drugih pogodb, ki jih je po volitvah težko prekiniti.

"Zato je nevarno zadnje leto mandata. Država stagnira, vse skupaj pa veliko stane," je še ocenil in v tej luči menil, da bi bilo za državo dobro, če bi bile volitve kar takoj.

Sicer pa Dobovšek ne prizanaša s kritikami do koalicije in največje stranke, ki ji je v začetku mandata tudi sam pripadal. Vladna koalicija ima težave na več področjih, vse bolj se kaže, da ni prava ekipa, da ni pravih politik in ciljev, ugotavlja in ocenjuje, da gre bolj za propagando, kaj vse delajo, v ozadju pa da je netransparentno kadrovanje, usmerjanje tokov preko podjetij, ki delujejo z državo, itd....

Opozicija, ki je opozarjala na nekatere zadeve, je imela po Dobovškovih ocenah prav. Med drugim je naštel preiskovanje finančne kriminalitete ter opozorila glede slabega stanja v zdravstvu in dela ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc, ki obljubljenih reform za zdaj ni izvedla.

Dobovšek ocenjuje, da opozicijske stranke opozarjajo na podobne napake vlade. A se opozicijski predlogi po njegovih besedah zavračajo že na odborih DZ, če pa pridejo do DZ, se pokaže prevelika koncentracija moči ene stranke. Spomnil je, da so iz SMC premier, predsednik DZ in predsednik DS ter ključna državotvorna ministrstva. "To je takšna koncentracija moči, da spreleti srh. To se vidi tudi v parlamentu," je poudaril.