aki 1 Odkrito.si

Pevec skupine Parni valjak v smrtni nevarnosti?

denise dame Svet24.si

VIDEO: Okajena na oder

tim bergling, dj avicii1 Svet24.si

Prvič po tragični novici o prezgodnji smrti se ...

Brdo pri Kranju Svet24.si

FOTO: Incident na Brdu pri Kranju: srbska ...

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

Indira Ekić in Matic Kolenc Njena.si

FOTO: Indira Ekić zasijala kot še nikoli

Anna Paynich Njena.si

MasterChef: Anna priznala, da najraje kuha gola

Slovenija

Dobovšek: Obeta se predvolilno deljenje bonbončkov

Deli na:
Dobovšek: Obeta se predvolilno deljenje bonbončkov

Foto: STA - Bojan Dobovšek

Vodja poslanske skupine nepovezanih poslancev Bojan Dobovšek je pred počitnicami kritičen do koalicije, ki po njegovi oceni vedno bolj kaže, da zadanih projektov ne zna izpeljati.

Ob tem Dobovšek kaže na preveliko koncentracijo moči SMC. Opozarja pa tudi na nevarnosti predvolilnega leta: na kadrovanje, sklepanje pogodb in promocijo posameznikov.

Obeta se predvolilno deljenje bonbončkov, je v izjavi za STA pred parlamentarnimi počitnicami ocenil Dobovšek. Po njegovem mnenju bodo stranke in tudi posamezni poslanci vse bolj iskali načine za lastno promocijo na lokalnem nivoju, kjer so bili izvoljeni. Takšna prizadevanja že zaznava.

Prav tako opaža "borbo" za upokojence, poslanci pa po njegovem mnenju tudi vse bolj razmišljajo o tem, kje se bodo zaposlili, če ne bodo ponovno izvoljeni. Do volitev bo vedno večja bitka za kadrovanje, a ne po referencah, pač za to, da se "ljudi skrije", meni Dobovšek in opozarja tudi pred iskanjem načinov za sklepanje raznih svetovalnih in drugih pogodb, ki jih je po volitvah težko prekiniti.

"Zato je nevarno zadnje leto mandata. Država stagnira, vse skupaj pa veliko stane," je še ocenil in v tej luči menil, da bi bilo za državo dobro, če bi bile volitve kar takoj.

Sicer pa Dobovšek ne prizanaša s kritikami do koalicije in največje stranke, ki ji je v začetku mandata tudi sam pripadal. Vladna koalicija ima težave na več področjih, vse bolj se kaže, da ni prava ekipa, da ni pravih politik in ciljev, ugotavlja in ocenjuje, da gre bolj za propagando, kaj vse delajo, v ozadju pa da je netransparentno kadrovanje, usmerjanje tokov preko podjetij, ki delujejo z državo, itd....

Opozicija, ki je opozarjala na nekatere zadeve, je imela po Dobovškovih ocenah prav. Med drugim je naštel preiskovanje finančne kriminalitete ter opozorila glede slabega stanja v zdravstvu in dela ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc, ki obljubljenih reform za zdaj ni izvedla.

Dobovšek ocenjuje, da opozicijske stranke opozarjajo na podobne napake vlade. A se opozicijski predlogi po njegovih besedah zavračajo že na odborih DZ, če pa pridejo do DZ, se pokaže prevelika koncentracija moči ene stranke. Spomnil je, da so iz SMC premier, predsednik DZ in predsednik DS ter ključna državotvorna ministrstva. "To je takšna koncentracija moči, da spreleti srh. To se vidi tudi v parlamentu," je poudaril.