nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

DL: Virant, Pličanič in Omerzel ne bodo kandidiral na volitvah

Deli na:
DL: Virant, Pličanič in Omerzel ne bodo kandidiral na volitvah

Foto: Primož Lavre

Svet DL je potrdil listo kandidatov poslancev za prihajajoče volitve v državni zbor. Za poslanski stolček se bodo potegovali dosedanji strankini poslanci, z izjemo Kristine Valenčič. Prav tako na listi ne bo ministrov iz vrst DL, ki trenutno opravljajo tekoče posle, torej nekdanjega prvaka DL Gregorja Viranta, Senka Pličaniča in Sama Omerzela.

"Imamo 68 pogumnih kandidatov in kandidatk, ki bodo v prihodnjem obdobju dobro zastopali DL. Težko pa bi koga od njih izpostavil. Zdi se mi, da so vsi enako dobri, niso pa tako znani in mislim, da tudi nimajo kakšnih grehov za sabo," je ob robu včerajšnje seje sveta dejal predsednik DL in dosedanji poslanec stranke Bojan Starman.

Ob tem je dodal, da poleg večine poslancev kandidirajo tudi vsi trije podpredsedniki stranke: Rihard Braniselj, sicer tudi dosedanji vodja poslancev DL, ter Alojz Selišnik in Saša Markovič.

Virant, Pličanič in Omerzel pa so se po Starmanovih besedah odločili tako, kot so se, v stranki pa niso nikogar poskušali prepričevati v nasprotno. Meni, da bodo tudi v tej zasedbi sposobni doseči čim boljši rezultat na predčasnih volitvah, ne želi pa špekulirati in napovedovati volilnega izida. "Če bomo izvoljeni, bomo rešili to državo iz krize," je pristavil.

Braniselj je poudaril, da se je stranka kadrovsko osvežila. Po njegovi oceni DL lahko volivcem ponudi "res pravo izbiro". Ob tem, kot pravi, močno verjame, da bo DL uspela ponoviti uspeh zadnjih volitev, ko so dosegli nekaj več kot osem odstotkov podpore.

Dosedanja poslanka DL Katarina Hočevar pa je dejala, da bodo "z izkušenim predsednikom in mladostno energijo" nadaljevali tudi v novem mandatu. Sama pa je, kot je še dejala, že doslej poskušala delati odgovorno in pošteno ter zagovarjati interese vseh državljanov.