Revija Reporter
Slovenija

Denis Avdić: Če na plakatu zapišeš »Rok Snežič je pizda«, bodo vsi vedeli, da je to kratica za »Poznavalec inflacije Združenih držav Amerike«

Marko Medvešek
34 74.251

24. okt. 2023 16:32 Osveženo: 16:46 / 24. 10. 2023

Deli na:

Denis Avdić se je norčeval iz plakatov, ki jih je Snežič postavil v začetku leta, na katerih se hvali, da odpira vrata.

arhiv

Poročanje POP TV o razvpitem doktorju davčnih utaj Roku Snežiću, ki naj bi po trditvah žvižgača v žep pospravil 90.000 evrov podkupnine za posel na Darsu je bila ena glavnih tem današnje oddaje Denis Avdić Show na Radiu 1. Gre za tragično zgodbo dobrega človeka, ki ima neverjetno sposobnost, da zna uporabljati kljuko, je vse skupaj komentiral Avdić.

V jutranji radijski oddaji je izpostavil obtožbe žvižgača, ki je za POP TV izjavil, da mu je Rok Snežič dejal, da denar zbira tudi za SDS Janeza Janše. O slednjem Snežič rad pravi, da sta prijatelja.

Biti prijatelj Roka Snežiča je težko, je komentiral Avdić in spustil posnetek Snežičeve izjave za POP TV, v kateri pravi: »Jaz še zdaj nimam premoženja v Sloveniji, ker ko je leva vlada na oblasti, se mi na nezakonit način želi nekaj vzeti, podobno kot maserati mojega prijatelja.«

»Težko je. Golob je Snežiču vzel maseratija od Janše, ki je bil ves čas parkiran pred sedežem SDS. Zdaj mu mora vrniti 90.000 evrov in da bi mu lahko vrnil ta denar, je Snežič iskal službo. Službo vratarja,« je razložil Avdić in predvajal še en posnete Snežiča iz pogovora za Pop TV: »Rok Snežič lahko kjerkoli v Sloveniji odpira vsa vrata, ki so v javnih prostorih.«

Tragična zgodba dobrega človeka, ki ima neverjetno sposobnost, da zna uporabljati kljuko, je zadevo povzel Avdić.

»Rok Snežič zase pravi, da je dvojni doktor, s čimer misli na svojo neverjetno sposobnost, da z roko seže po kljuki, jo pritisne dol ali pa obrne , nato pa z uporabo svoje telesne moči povzroči premikanje vrat,« je opisal storitev, ki naj bi jo s plakatom ponujal Snežič. Ta »odpira, tako kot Donat, rezultat pa je isti«, je menil Avdić in za poudarek predvajal zvok splakovanja školjke.

»Tako je, Dars je podjetje za popravilo letal v Angliji (dejansko ima sedež v Nemčiji; op. ur.). Ker v državi, ki nima niti svoje letalske linije, obstaja ogromen trg za popravilo letal, in vsi vemo, da ko rečeš Dars, misliš na to londonsko podjetje za popravilo letal,« je Snežičeve izgovore povzel Avdić.

Norčeval se je iz plakatov, ki jih je Snežič postavil v začetku leta, na katerih se hvali, da odpira vrata. Na plakatih je Snežič izpostavil vrsto državnih družb, med njimi je tudi Dars. Zdaj je za POP TV dejal, da je njegovo hvaljenje z odpiranje vrat pomeni nekaj čisto drugega, kot so takrat interpretirali, Dars s plakata pa naj ne bi bil Družba za avtoceste Republike Slovenije, temveč londonsko podjetje Dars, specializirano za popravilo letal. 

»Tako je, Dars je podjetje za popravilo letal v Angliji (dejansko ima sedež v Nemčiji; op. ur.). Ker v državi, ki nima niti svoje letalske linije, obstaja ogromen trg za popravilo letal, in vsi vemo, da ko rečeš Dars, misliš na to londonsko podjetje za popravilo letal,« je Snežičeve izgovore povzel Avdić.

»To je tako, kot če bi nekdo na plakatih objavil, da je Rok Snežič pizda. Vsi bi vedeli, da je pizda kratica za 'Poznavalec inflacije Združenih držav Amerike', saj to je jasno,« je še dodal.

Snežič je dejansko s plakati iskal službo in to v londonskem podjetju Dars, ki se ukvarja s servisiranjem letal, je ugotavljal Avdić. Službe seveda ni dobil, ker je dvojni doktor spregledal, da gre za podjetje v Londonu, Snežič pa je pri svoji sposobnosti odpiranja vrat omejen na Slovenijo.

Za povrh so ga vprašali, če odpira tudi okna, česar pa Snežič ne zna. »Ni delal doktorata, da bo zdaj odpiral okna,« je pojasnil Avdić. Če ga prosijo, da odpre okno, Snežič »zatrokira« in začne z glavo butati ob steno, je radijec pojasnil težave razvpitega doktorja davčnih utaj. »Zato ima tudi težave z okenci na banki in gre raje osebno k strankam po denar,« je še pripomnil Avdić.