kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

Alojz Ihan Reporter.si

Alojz Ihan se ne vda in odgovarja UKC: Prazne ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

jasmin, pop-tv, kmetija Njena.si

Kmetija: Zaradi tega Jasmin v areno odhaja ...

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Slovenija

Delovno sodišče vrača Natalijo Gorščak na čelo TV Slovenija! Kaj se bo zdaj zgodilo z Urošem Urbanijo?

Deli na:
Delovno sodišče vrača Natalijo Gorščak na čelo TV Slovenija! Kaj se bo zdaj zgodilo z Urošem Urbanijo?

Se bo Natalija Gorščak vrnila na vrh televizije, Uroš Urbanija pa z njega poslovil? - Foto: Bobo

Nekdanja programska direktorica Natalija Gorščak nam je potrdila, da je delovno sodišče ugodilo njeni pritožbi zoper odločitev generalnega direktorja RTV Slovenija Andreja Graha Whatmougha, ki jo je lani poleti razrešil s tega položaja.

Prvi mož nacionalke je izkoristil nesklepčnost programskega sveta, ki se o razrešitvi ni mogel izreči, zato je njegova volja obveljala. Gorščakova se je pritožila na delovno sodišče, ki je zavrnilo izdajo začasne odredbe, s katero bi ustavilo sklep o njeni razrešitvi. Zdaj pa ji je očitno prisluhnilo in njeni pritožbi ugodilo.

Seveda gre za prvostopenjsko sodbo, saj se lahko vodstvo RTVS nanjo pritoži, do odločitve višjega sodišča pa bo na nacionalki še naprej kraljeval Uroš Urbanija. Toda če bo sodba obveljala na drugi stopnji, se bo Gorščakova vrnila na vrh televizije, Urbanija pa z njega poslovil.

SPOROČILO NATALIJE GORŠČAK O SODBI IN SKLEPU DELOVNEGA SODIŠČA

Danes, 1. septembra 2022, je moj odvetnik Andrej Rauter prejel sodbo Delovnega in socialnega sodišča v Ljubljani, v kateri je senat odločil, da je sklep o razrešitvi mene z mesta Direktorice Televizije Slovenija nezakonit in da se razveljavi.RTV Slovenija me mora v 8 dneh od prejema sklepa pozvati na delo na delovnem mestu Direktor Televizije Slovenija.

Sodba, ki utemeljuje nezakonitost razrešitve in razveljavlja sklep o moji razrešitvi, potrjuje, da to, kar sem trdila v svojem pisnem zagovoru predloga o razrešitvi, drži. To, da Programski svet ni obravnaval predloga razrešitve in da je bilo dovoljeno, da me generalni direktor samovoljno razreši, se je pokazalo kot velik faux pas, pri katerem so sodelovali tudi vsi svetniki, ki se razpisane izredne seje Programskega sveta niso udeležili.

Generalni direktor Andrej Grah Whatmough je dovolil, da je Televizija Slovenija praktično leto dni bila brez direktorja s polnimi pooblastili, v tem času je nastala težko popravljiva škoda: odšlo je ogromno sodelavcev, saj v razmerah, ki so nastale, niso več želeli delati, o padcu gledanosti pa lahko sklepamo le glede na podatke, ki jih vidimo v aplikacijah kabelskih operaterjev, saj jih vodstvo skriva pred večino zaposlenih, kar se nikoli prej ni dogajalo. Sodba je tudi dokaz, da v tej družbi še posebej kot vodilna oseba ne moreš z ljudmi ravnati, kot si želiš oziroma kot ti narekujejo prišepetovalci, ampak moraš delovati v skladu z zakonodajo in etičnimi načeli.

Pogroma nad mano, ki ga je lani generalni direktor z razrešitvijo sprožil, ne bo mogoče izbrisati, ravno tako ne bo mogoče izbrisati moje stiske, ki sem jo doživljala, ko sem videla, kako uničujejo delo moje ekipe in mene, težko je vrniti leto življenja, ki si ga preživel v negotovosti. Želim si samo, da nikomur ne bi bilo treba iti skozi podobno izkušnjo.

Natalija Gorščak