Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Darsu menjajo nadzornike, upravi šteti dnevi?

Deli na:

Skupščina Darsa bo danes odločala o menjavi nadzornega sveta družbe. Čeprav naj bi po predlogu uprave družbe skupščina le izpopolnila nadzorni svet z dvema članoma - AUKN je v nadzorni svet predlagala Sama Červeka in Pavea Hajdinjaka -, bo skladno s četrtkovim soglasjem vlade očitno odločala o menjavi vseh nadzornikov.

Skladno s predlogom sklepa za skupščino naj bi Červek in Hajdinjak izpopolnila dve mesti v nadzornem svetu po odstopu Iztoka Klančnika avgusta lani in Milana Medveda januarja letos. Tako bi se v nadzornem svetu Darsa pridružila Tomažu Mencingerju in Dariju Barrili ter predstavnikoma zaposlenih Marjanu Sisingerju in Vitu Mešku.

Vlada se je zdaj odločila menjati celoten nadzorni svet, država pa kot lastnica Darsa danes najverjetneje tudi ne bo podelila razrešnice upravi in nadzornemu svetu za delo v letu 2011. To je že v sredo nakazal minister za infrastrukturo in prostor Zvonko Černač, ko je ob robu vrha malega gospodarstva v Ljubljani ocenil, da pogoji za podelitev razrešnice niso izpolnjeni.


Minister Černač z vodenjem Darsa ni zadovoljen, saj da bi se ga dalo voditi bolj gospodarno in bolj učinkovito. Ministra je med drugim močno ujezilo dogajanje glede cestninskih postaj, zaradi česar je upravo Darsa poklical na odgovornost, kasneje pa še slabih 20.000 evrov vredna Darsova pogodba s podjetjem Triniti PR za komuniciranje v okviru projekta odstranitve cestninskih postaj, ki sicer (še) ni bila realizirana.

Pričakovati je, da bo nov nadzorni svet zapečatil usodo uprave Darsa, ki ji predseduje Mateja Duhovnik, v njej pa sta še Gordana Bošković in delavski direktor Alojz Ratajc.

Skupščina Darsa bo sicer danes odločala tudi o uporabi bilančnega dobička za leto 2011 v višini 11,7 milijona evrov, Skladno s predlogom naj bi celoten dobiček namenili za druge rezerve iz dobička. Računovodske izkaze Darsa naj bi v letošnjem letu revidirala družba Deloitte revizija.