stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Slovenija v žaklju ali ko je dovoljeno vse

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Danes še pasja vročina, jutri blažen dež in ohladitev

Deli na:
Danes še pasja vročina, jutri blažen dež in ohladitev

Foto: Bobo

Danes bo večinoma sončno, pihal bo južni do jugozahodni veter. Popoldne in zvečer bo nastala kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 35 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo spremenljivo oblačno. Predvsem v zahodni in severni Sloveniji se bodo pojavljale krajevne padavine, v glavnem plohe in nevihte. Zvečer in ponoči se bodo padavine z nevihtami razširile nad vso Slovenijo. Vmes bodo tudi močnejši nalivi. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, ob morju okoli 22, najvišje dnevne v severnih krajih od 21 do 26, drugod od 27 do 33 stopinj Celzija.

Opozorilo: Danes sredi dneva in popoldne bo po nižinah še velika toplotna obremenitev.

Obeti: V četrtek bo sprva oblačno, občasno bo deževalo, predvsem na Primorskem bodo vmes tudi nevihte. Zapihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Popoldne se bo predvsem v zahodni Sloveniji delno zjasnilo. Hladneje bo. V petek bo deloma sončno, popoldne bodo nastale krajevne plohe. Pihal bo severovzhodnik.

Vremenska slika: Območje visokega zračnega tlaka nad južno Evropo in Sredozemljem počasi slabi. Od severa se Alpam počasi bliža hladna fronta. Pred njo k nam danes še priteka zelo topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo sončno in vroče, pihal bo veter južnih smeri. Predvsem popoldne in zvečer bodo na območju Alp nastajale krajevne nevihte. Jutri bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, ki se bodo sprva pojavljale predvsem v Furlaniji in na avstrijskem Koroškem, popoldne in zvečer pa postopno zajele večino sosednjih pokrajin.

Biovreme: Pri vremensko občutljivih ljudeh se bodo začele pojavljati z vremenom povezane težave, krepili se bodo nekateri bolezenski znaki. Spanje bo moteno. Priporočajo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost.