900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Danes poteka referendum o RTVS

Deli na:

Do 16. ure je po podatkih Državne volilne komisije (DVK) referendumsko glasovanje o uveljavitvi novega zakona o RTV opravilo 175.535 oziroma 10,29 odstotka vseh volilnih upravičencev.

Do 16. ure je po podatkih Državne volilne komisije (DVK) referendumsko glasovanje o uveljavitvi novega zakona o RTV opravilo 175.535 oziroma 10,29 odstotka vseh volilnih upravičencev.

Največjo udeležbo je DVK zabeležila v volilni enoti Ljubljana Center, kjer je do 16. ure glasovalo 12,47 odstotka upravičencev. Sledijo volilne enote Kranj (11,22 odstotka), Celje, Ljubljana Bežigrad, Postojna...Najnižja udeležba, samo 8,42-odstotna, pa je bila v Mariboru.

Volišča bodo odprta do 19. ure, volivci pa morajo s seboj prinesti osebni dokument - osebno izkaznico, potni list ali vozniško dovoljenje. Pred glasovanjem se morajo podpisati v volilni imenik, nato pa prejmejo glasovnico.

Referendumsko vprašanje na glasovnici se bo glasilo: "Ali ste za to, da se uveljavi zakon o Radioteleviziji Slovenija, ki ga je sprejel državni zbor na seji dne 20. oktobra 2010?". Navodilo za glasovanje je sicer napisano na glasovnici, glasuje pa se tako, da se obkroži odgovor "za" ali "proti".

Vse do konca glasovanja ob 19. uri še vedno velja volilni molk, ko je prepovedana vsakršno prepričevanje ali nagovarjanje volivk in volivcev z namenom pridobivanja volilnih glasov.

Na ministrstvu za notranje zadeve deluje dežurna služba, kamor lahko državljani sporočajo podatke o domnevnih kršitvah volilnega molka. Do 7. ure zjutraj je domnevne kršitve molka mogoče sporočiti operativno-komunikacijskemu centru Generalne policijske uprave na telefonsko številko 080 12 00.

Od 7. ure do zaprtja volišč pa bo prijave na telefonski številki 080 21 13 sprejemala dežurna služba inšpektorata za notranje zadeve.