Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Danes oblačno, jutri pa se bo rahel dež razširil nad večino Slovenije

Deli na:
Danes oblačno, jutri pa se bo rahel dež razširil nad večino Slovenije

Foto: iStock

Danes bo na Primorskem delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, pihala bo šibka burja. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno in povečini suho. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 13, na Primorskem do 18 stopinj C.

Jutri bo oblačno. Dopoldne bo na jugu začelo deževati in rahel dež se bo čez dan počasi razširil nad večino Slovenije, v Prekmurju in ob morju pa bo do večera ostalo povečini suho. Malo več padavin bo v južnih krajih. Meja sneženja bo med 900 in 1200 m nad morjem. Burja na Primorskem se bo nekoliko okrepila, tudi v notranjosti Slovenije bo ponekod zapihal severovzhodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 7, v alpskih dolinah okoli 1, v nižjih legah Primorske do okoli 10, najvišje dnevne pa od 7 do 12, na Primorskem do 15 stopinj C.

Tudi v torek bo oblačno, manjše padavine bodo do večera povsod ponehale. Pihal bo severovzhodnik. Na Primorskem bo povečini suho in občasno delno jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. V sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Burja na Primorskem bo ponehala.

Nad severnim Sredozemljem je plitev ciklon, nad večjim delom Evrope pa obsežno višinsko jedro hladnega zraka. Ob šibkih vetrovih se nad našimi kraji zadržuje hladen in razmeroma vlažen zrak.

Danes bo ob severnem Jadranu in krajih zahodno od dokaj sončno, drugod bo več oblačnosti. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka, v Kvarnerju zmerna burja.

Jutri zjutraj bo od jugozahoda začelo deževati v Hrvaškem Primorju in deloma v Istri, nato se bo dež širil v notranjost Hrvaške, popoldne bo lahko občasno rahlo deževalo tudi ponekod v sosednji Avstriji. Burja ob severnem Jadranu se bo okrepila.